Gert-Jan Segers

Nieuws

28 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Waarom Gert-Jan Segers klimaatverandering wil tegengaan: "God heeft ons een duidelijke taak meegegeven"

‘Klimaatdrammers’ en aanhanger van de ‘klimaatreligie’. Zo wordt Rob Jetten (D66) veelvuldig genoemd. Hij trekt samen op met onder andere Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie. Met VVD en CDA presenteren de vier partijen vandaag het klimaatakkoord. Segers doet dit met volle overtuiging, want nietsdoen is wat hem betreft geen optie. “Als ChristenUnie erkennen we dat de aarde niet in onze handen ligt en weten we dat we de wereld niet kunnen redden. Maar ik voel me wel verantwoordelijk ten opzichte van mijn dochters, mijn generatie en God.”

Kunt u uitleggen waarom klimaatmaatregelen noodzakelijk zijn?
“De overgrote meerderheid van de wetenschappers is het erover eens en waarschuwt voor de gevolgen van klimaatverandering”, maakt Segers duidelijk. Wetenschappers wijzen ons erop dat de aarde nog gevoeliger is voor de uitstoot van fossiele brandstoffen dan verondersteld werd. Het jaarlijkse Arctic Report van de Amerikaanse overheid meldde dat de dikste en oudste ijslaag van de Noordpool de afgelopen dertig jaar met 95 procent is afgenomen. Vorig jaar waarschuwde het wetenschappelijk klimaatpanel (IPCC) van de Verenigde Naties in een uitgebreid rapport over de verstrekkende gevolgen van de opwarming van de aarde.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Klimaatverandering
- Meteoroloog Reinier van den Berg is klaar met 'klimaatontkenners': "De twijfel heeft nu lang genoeg geduurd"
- Waarom christelijke klimaatactivisten een brug in Amsterdam blokkeren: "Het klimaat hoort volledig bij het werk van Jezus"
- Klimaatverandering, het nieuwe evangelie?
- De klimaatmars: waarom iedere christen mee zou moeten doen
- Klimaatverandering: Hysterisch geluid, stimulerend middel of realisme?
Meer over klimaatverandering »

Reacties

Misschien kan Segers wat leren van de SGP’er van Dijk in het RD van 26 juni: “Laten we eerlijk erkennen dat we als kleine partijen soms ook maar wat aanmodderen, omdat de vraagstukken waarmee we kampen ons boven het hoofd groeien. We zijn maar kleine politici die koper poetsen op een zinkend schip. Wij redden de wereld niet. Een beetje zelfrelativering helpt.”
REAGEER
T
Segers is kompleet de weg kwijt en beïnvloed door globalistisch marxistisch gedachtengoed . De bijbel is bijzaak en dient als vlag voor de lading . Arm Nederland .
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify