Eppo Bruins
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juni 2019 door Eppo Bruins

ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins bezocht de Jerusalem Prayer Breakfast: Open de deur voor de Koning

Deze week vond het Jerusalem Prayer Breakfast in Den Haag plaats. Deze meerdaagse gebedsbijeenkomst is begonnen in Jeruzalem op initiatief van de Knesset en vindt inmiddels op meerdere plekken in de wereld regelmatig plaats. Politici en leiders uit de christelijke en joodse gemeenschap komen samen om te bidden voor de vrede van Jeruzalem. Dit was de eerste keer dat de gebedsbijeenkomst in Den Haag werd georganiseerd.

Dinsdagochtend werd het Jerusalem Prayer Breakfast geopend in de Ridderzaal met een bijeenkomst over het nieuw oplaaiend antisemitisme. De Ridderzaal als symbool van het hoogste regeringsgezag was de juiste plek voor een onderwerp van deze zwaarte. En niet alleen omdat het het oudste nog bestaande en in gebruik zijnde regeringsgebouw ter wereld (13e eeuw) is. Het was in 1940 de plek waar de jodenvervolging begon: het was de plek waar Seyss-Inquart zijn inauguratiespeech hield als Rijkscommissaris voor Hitler in het bezette Nederland. Hij sprak toen: “Het gebied van Europa concentreert zich op een nieuwe ordening, waarin alle geestelijke afsluitingen zullen worden neergehaald”.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Negatieve types zullen wel roepen dat er gewoon sprake was van tocht ofzo. Maar God gebruikt gewone verschijnselen met de juiste timing. Net die regenboog die je nodig had, bijvoorbeeld.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.