sluijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 juni 2019 door Patrick Simons

Dr. Van der Sluijs vraagt zich af of we God kunnen zien: "Een verbondskind zondigt nooit goedkoop"

"Heeft u God wel eens gezien?" Met die vraag begon dr. C. A. van der Sluijs uit Veenendaal eind mei aan zijn preek in de hervormde gemeente van Kinderdijk. "Dat kan niet, zegt u. Dat kan niet. Wie zal God zien en leven? Een Bijbeltekst nota bene."

De predikant las uit de Bijbel het gedeelte waarin Jacob worstelde met God én Johannes 1 waar staat dat niemand ooit God gezien heeft. "Spreekt de Bijbel zichzelf dan toch tegen op bepaalde punten? Gaan we dan vanmorgen ontdekken dat het niet klopt? Nee. De Bijbel spreekt zichzelf niet tegen. Maar hier staat wel spanning op, vindt u niet? Niemand, ook Jacob niet, heeft God gezien, zegt Johannes 1. Jacob zegt ook niet God in een flits gezien te hebben, maar van aangezicht tot aangezicht. Vandaag zouden we zeggen: face to face. Dat is toch niet onduidelijk? Maar wat is hier waarheid?"

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
- Volgens Willem Glashouwer is het 2 voor 12 op de wereldklok: "Koninkrijk van Jezus staat voor de deur"
- Indrukwekkende boodschap van prof. dr. De Reuver: "Op Golgotha schijnt maar één woord op zijn plaats: mislukt"
Meer over Preekverslagen »

Beluister hier de hele preek

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
God is geest.

Die kan je toch niet zien?
P
Door het vuur heen zullen wij de Vader zien als Christus ons heeft binnen gehaald. Jezus heeft zelf gezegd niemand komt tot de Vader dan door mij.

De geschiedenis met de worsteling van God en Jacob dus wel een engel ( God is omringt door licht wat de mens niet kan aanschouwen ) heeft een profetische betekenis het Volk Israel
P
zal eens Jezus erkennen vol schaamte hoe zij Hem hebben genegeerd en mank uit de strijd dus de herkenning dat Hij de Koning is over Zijn volk en gemeente.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)