Jan Hoek

God

26 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Jan Hoek wijst op het gevaar van een eenzijdig godsbeeld: "God is de heilige God die niet met zich laat sollen"

“God wordt soms voorgesteld als iemand die over zich heen laat lopen. Met zo’n God is het leven alleen vol te houden als de zon schijnt. Bij tegenwind raak je alles kwijt”, vertelt Jan Hoek naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Grote God, wij loven U’. Zijn bijbelstudieboek gaat over de eigenschappen van God: zijn liefde, goedheid, almacht, heiligheid en eenvoud.

Waarom vind je het belangrijk om een aantal eigenschappen van de drie-enige God te bespreken?
“In het geloofsleven staat de kennis van God centraal. Als we Hem niet kennen, kunnen we niet op Hem vertrouwen, Hem niet liefhebben en dienen. Zolang God de grote Onbekende voor ons is, interesseert het ons niet wat Zijn eigenschappen (of ‘volkomenheden’) zijn. Maar wanneer we Hem echt leren kennen, komt er een dorst in ons hart om Hem beter te leren kennen. We zien dan hoe vaak er in de Schrift over Gods eigenschappen wordt gesproken en helaas ook hoe vaak mensen er verkeerde gedachten (valse godsbeelden) op na houden. Het is dus van groot belang om Gods eigenschappen te overdenken. In de theologie heeft de Gods-leer, die de eigenschappenleer omvat, dan ook de eeuwen door centraal gestaan.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Jan Hoek te bekijken of te bestellen

Reacties

Als je Gods Waarheid in de waarheid van de menselijke situatie wil aanwijzen, dan moet je bescheiden zijn over je eigen inzichten, want dan zal er voor je gevoel een heleboel niet kloppen terwijl je weet dat alles door God mogelijk is geworden. Gelukkig weet je ook dat God een Zoon heeft die verlost en alles goed maakt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify