Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Kinderdoop of volwassendoop: wat is de Bijbelse doop?

Doopwater zorgt helaas voor veel ruzies in christelijk Nederland. Wat is de Bijbelse doop? De kinderdoop? Of toch de volwassendoop? Willem Ouweneel besprak deze vraag in 2019 tijdens een boeiende lezing in Utrecht, genaamd ‘Wat is de bijbelse doop?’. Deze lezing is onderdeel van een reeks over controversiële thema’s die in de christelijke wereld tot meningsverschillen leiden.

Ouweneel benadrukt dat de doop geen onderwerp is om als christenen ruzie over te maken. “Er is één ding waar we het allemaal over eens zijn en dat is dat je gedoopt moet zijn. Vroeger werd iemand die als kind gedoopt is en koos voor de geloofsdoop onder druk gezet. Inmiddels is die druk er gelukkig een beetje af. En toch willen we weten hoe het nu in elkaar zit, want het gaat ons allemaal aan.” Om standpunten over kinder- en volwassendoop zo eerlijk mogelijk tot hun recht te laten komen vertegenwoordigt Ouweneel tijdens zijn lezing beide partijen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Doop
- Onrust op Urk: leerkracht mag niet meer voor de klas nadat hij als evangelist bekeerling doopt in IJsselmeer
- "Doopwater mag christenen niet scheiden"
- Waarom Martijn moeite heeft met christenen die zich laten overdopen
- Martijn respecteert volwassendoop: "Toch heb ik mijn kinderen laten dopen"
- Tien uitspraken van ds. Van Campen over de doop
Meer over Doop »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Heb alles gelezen. Samengevat. Je kan het dus gewoonweg niet verkeerd doen. Kinderen en volwassen. Onder dompelen of besprenkelen. Vroeger of later. Verbond doop of bekering /geloofsdoop. Eerst als kind en later nog een keer als bevestiging voor je geloof. Mag best, hoeft niet als jij je bezwaard voelt. Wat een mooi topic is dit. Groet.
De enige waarachtige doop is gedoopt zijn in Christus dood, dat is de bekering, de besnijdenis van het hart, ofwel de wedergeboorte. Wanneer er water aan te pas komt dan gaat het over het Teken, de symboliek.
Wat moedig van broer Ouweneel! Zou het mogelijk zijn om in de kerk de twee doopvisies te verenigen?
Toon meer reacties (24)