rover

God

27 juni 2019 door Patrick Simons

Genadeklap voor Nicodemus: "Godsdienstigheid is het ergste dat je in je leven kan overkomen"

"Godsdienstigheid belemmert je misschien wel het meest in de ontdekking dat je van genade zou moeten leven", aldus Arie de Rover. Deze zomer vinden de Reveilweken van Near East Ministry plaats. Naar aanleiding van het thema ‘Leef’ wordt er ingezoomd op het Johannesevangelie met behulp van tal van activiteiten en spreekbeurten. Ook De Rover is van de partij. Tijdens de derde Reveilweek, op 5 augustus, spreekt hij over Nicodemus. CIP.nl sprak alvast met hem over deze bijzondere persoon in de Bijbel.

Wie aan het gesprek met Nicodemus denkt, komt al snel uit bij een bekend Bijbelvers: ‘Alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar het eeuwige leven heeft.’ Maar daar gaat De Rover het nu juist niet over hebben. “We gaan het over Nicodemus hebben en over zijn ontmoeting met Jezus. Hij is iemand die waarschijnlijk tot diepgaande verandering is gekomen. Ik denk dat hij in de ontmoeting in Johannes 3 een soort ‘genadeklap’ heeft gekregen van Jezus.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Wonderen
Meer over wonderen »

Aanmelden voor de Reveilweek kan tot 12 juli!

Reacties

P
Eindelijk eens een artikel wat de moeite waard is. Toch vraag ik mij altijd af waar dat gestrekte been vandaan komt over deze: "Hij zegt: je komt het koninkrijk alleen maar binnen door opnieuw geboren te worden"De eerste betekenis hoor je bijna nooit, nl. sterven in deze wereld is geboren worden (je ogen opslaan!) in de andere wereld. Denk ook aan de gelijkenis, de rijke man sloeg zijn ogen op.....
REAGEER
J
De Rover vergist zich ernstig wanneer hij heiliging een bijzaak noemt. Heiliging van het leven is een wezenlijk aspect in de brieven van Paulus. Bij Paulus is heiliging geen zaak van leven en dood, maar wel een levenswijze die hoort bij christenen. En waarom? Niet om de hemel te verdienen, maar omdat christenen mensen zijn die leven met het oog op het rijk van God dat aanstaande is. Zijn christenen beter in 'heilig leven' dan Joden uit Jezus' tijd? Welnee!
REAGEER
G
Een verademing, God houdt van me, niet om mijn werken, zodat ik het verdienen moet, maar gewoon om wie ik ben, dat ik mag weten dat ook mijn naam staat opgetekend in de hemel, en dat door genade, en dat vind ik een groot WONDER!!

REAGEER
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify