eenheid

God

02 juli 2019 door Gezinsgids

Hilde Westerman lijdt aan verdeeldheid van de kerk: "We hebben geen behoefte aan eenheid, dát is het probleem"

De erfenis verkwanselen: dat is wat de kerk in Nederland volgens dr. Hilde Westerman doet. En ze lijdt eraan. Want de kerk zou een lichtend licht moeten zijn in deze postmoderne wereld, maar de stem van de kerk klinkt gesmoord. "We erkennen dat Gods Geest in verschillende kerken werkt. Zouden wij kerkmuren dan in stand houden?"

Hoe dat komt? Omdat de kerk verwereldlijkt is, meent Hilde. Stellig: "Ons getuigen van Jezus Christus en Zijn Koninkrijk is zwak. Onze levensstijl weerspiegelt maar weinig de gezindheid van Christus.

We denken eigenlijk nauwelijks anders dan de seculiere mens. We zijn goed in het bedenken van argumenten om onze eigen gang te gaan. We hebben het liefst alles keurig voor elkaar, maar we moeten leren voor anderen te zorgen, om zo te ontdekken dat God voor ons zorgt – een levensstijl die je bijvoorbeeld terugvindt in psalm 112.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor een abonnement op de Gezinsgids

Reacties

ik vind dat andere kerken dan de mijne meer aan eenheid zouden moeten doen, maar ik lijd er niet onder. Hier in Utrecht zijn er wel enkele projecten die we samen met andere kerken op poten zetten. In mijn denominatie is er wel eens een soort van scheuring geweest waar we zachtjes aan weer van terugkomen. Ik kijk zelf ook regelmatig bij anderen hoe ze hun diensten doen, dus we doen ons best.
REAGEER
J
Het gaat niet om een gebouwde kerk moet los staan van de staat of instituut . God wil dat je daar uitstap en dat er huiskerken komen vrij van regels.
Paulus heeft hele brieven geschreven met regels voor huiskerken.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify