Philip Troost

God

20 juni 2019 door Jeffrey Schipper

"Als westerse christenen geloven we te veel met de voetjes van de vloer"

"Steeds meer christenen hebben oog voor de Heilige Geest. Maar die beweging heeft een keerzijde. Het geloof wordt te veel vergeestelijkt. Geloven met de voetjes van de vloer, zou ik het willen noemen”, vertelt Philip Troost. Hij vindt dat we onze ogen moeten openen voor wat misschien wel het belangrijkste is van hoe Gods Geest werkt: energie. Wat hij daarmee bedoelt? De voormalig predikant legt het uit in zijn nieuwe boek ‘Energie van de Geest’.

In de christelijke wereld is komt er meteen een schrikreactie zo gauw het woord energie valt. Waar komt die schrikreactie vandaan?
“In de westerse wereld hebben we een grote scheiding gemaakt tussen de geestelijke en fysieke wereld. Sindsdien koppelen we alles wat raakt aan ‘energie’ met bewegingen uit het oosten. Denk aan New Age, reiki en yoga. Dat zijn vaak de associaties die mensen hebben wanneer ze denken aan ‘energie’. ‘Dan zal het wel occult zijn,’ wordt vervolgens gedacht.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Philip Troost te bestellen

Reacties

Ik word wel eens moe van al die methode's en inzichten van derden. Laat je in de bezigheden van alledag helpen door de Heilige Geest. Hij is immers een helper en zal in voorkomende situaties inzicht geven. Spektakel en het overdreven benoemen van iets dat God ons heeft gegeven voor het leven van alle dag, maakt het tot iets buitenissig, terwijl HIJ het juist heeft gegeven om samen met Hem invulling te geven voor het leven van alledag.

REAGEER
laat je leiden door Gods heilige geest ipv andere geesten.

REAGEER
S
Frank van Diest. Zijn energieën andere geesten? Lees tenminste het fragment van het boek.
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify