Matthijn Doekes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 juni 2019 door Matthijn Doekes

Geloven en single zijn: Nergens las ik dat God mij 'de ware' ging geven

In zijn vorige column vertelde Matthijn Doekes hoe lastig het kan zijn om te geloven en single te zijn. Hij vertelde hoe moeilijk hij het daar soms mee had en over zijn mislukte pogingen om een relatie te krijgen. Vandaag het vervolg.

Eenmaal kerkloos ging ik bepaalde zaken beter onderzoeken. Afkomstig uit de pinksterhoek, ging ik op zoek naar andere doctrine en kwam zo steeds vaker uit bij protestantse leren. Bepaalde ondergesneeuwde zaken die ik nooit hoorde bij de pinksterkerk kwamen in mijn zoektocht naar wat de juiste doctrine was, bovendrijven, zoals het wel of niet spreken in tongen, profetie, uitverkozen zijn of vrije wil hebbende (of beide en hoe dan), en ga zo maar door. Ik verslond artikelen, boeken en YouTube-video's van preken.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Singles
- Zes tips om als getrouwde christen singles te omarmen
- Vijf redenen om als christen single te zijn
- "Single zijn in Gods koninkrijk is iets moois"
- Waarom singles heel erg nuttig zijn in Gods koninkrijk
- Geloven en single zijn: "Als christen voelde ik me enorm mislukt"
Meer over Singles »

Bezoek de Facebookpagina van Matthijn Doekes

Reacties

S
De ware die God heeft voorbereid is gebaseerd op hoe Isaac en Rebbecca bij elkaar zijn gebracht en op veel getuigenissen (boeken zoals (auto)biografieen) van christenen in het Koninkrijk van God).Maar als je alle huwelijken in de bijbel er op na slaat dan zie je dat het vaak (heel erg tegen de westerse cultuur in) een beslissing van de (schoon)ouders was, zeker t.a.v. de vrouw. Ook in het Nieuwe Testament. Alleen bij hertrouwen lijkt Paulus er vanuit te gaan dat je op die leeftijd (en eerdere huwelijkservaring!) het beste zelf kan beslissen
M
Iaac en Rebecca als voorbeeld nemen, is mijns inziens een te magere basis. Het is slechts 1 voorbeeld, de Bijbel zegt er verder niets over. Daarnaast had dat meer met het vervolg en de bloedlijnen van het volk Israel te maken en niet met een soort persoonlijke 'lovestory'. Hoe mensen zelf ervaren dat God hen samenbracht, is voor hen prachtig natuurlijk, echter ik zie dus geen Bijbelse grond voor die bewering en dat is waarmee ik wil toetsen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen