patrick
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 juni 2019 door Patrick Simons

Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht

De laatste maanden valt het me op hoe vaak de noodklok wordt geluid met betrekking tot christenvervolging. Er komen steeds vaker aanslagen op christenen voor. Zo vaak zelfs dat we het het normaal gaan vinden. Dat ík het normaal ga vinden. Ik betrap mezelf erop dat ik niet eens meer verwonderd ben als er weer een kerk in Burkina Faso is aangevallen of als er een christelijk dorp in Nigeria wordt uitgeroeid.

Ik schaam mijzelf daar voor.

Tegelijkertijd is het me ook opgevallen dat de media het niet belangrijk genoeg lijken te vinden. Afgelopen week zag ik opnieuw meerdere berichten van mensen die zich zorgen maakten over de laconieke houding van het Westen ten opzichte van christenvervolging. Niemand lijkt zich er zorgen om te maken, op enkele fanatiekelingen na. De media? Die besteden er amper aandacht aan.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Christenvervolging
- Christelijk echtpaar weigert Jezus te verloochenen ondanks woedende Indiase dorpsgenoten
- Drie jaar geleden werd Leah Sharibu ontvoerd: is de wereld haar vergeten?
- Opnieuw zware teleurstelling voor Pakistaans echtpaar in dodencel
- Kinderen in China leren dat christenen behoren tot een gevaarlijke sekte
- 70 christenen vrijgelaten uit gevangenis Eritrea
Meer over Christenvervolging »

Reacties

T
Eenvoudig verklaard : De media zijn links en in handen van anti-christen . Zij juichen de vervolging van christenen toe net als alle hitech media giganten zoals Google, Facebook etc . Printerest heeft zojuist een medewerker / whistleblower ontslagen omdat hij ermee naar buiten kwam dat een grote pro-life site werd geblokkeerd . Het is orwell wat we meemaken en het wordt niet beter . Dus verbaas je niet . Het is normaal .
T
Dat ben ik geheel met U eens Theo Poot.
Zou het niet eenvoudig kunnen dat het de angst is die doet zwijgen? Angst om ongewild de aandacht te trekken, zich bloot te geven, met alle gevolgen van dien? Zie de geschiedenis van Asia Bibi, de angst van Westerse landen om zich te compromitteren. Maar... waar blijven wij? Zullen we onze verkozenen eens aanporren? Brief, fax, mail? Hebben de christelijke partijen reeds de Minister van BZ geïnterpelleerd? De Premier? Kruip in de pen, mensen. Schrijf ook AI aan: wat doet u voor de vervolgde Christenen? Durf het, doe het! Vanavond nog...
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen