Raymond R. Hausoul

God

13 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Theoloog ontdekt Gods bijzondere relatie met dieren: "God sloot een verbond met mens én dier"

‘Zie ik mijn hond wel of niet in de hemel terug?’ Deze vraag krijgt Raymond R. Hausoul regelmatig. “Ik durfde er voorheen niet echt antwoord op te geven.” Gods relatie met dieren lieten hem niet los. De theoloog uit België besloot om de uitdaging aan te gaan door vanuit de christelijke geloofsleer intensief na te denken over Gods weg met dieren. Op deze én de nieuwe aarde. Onlangs verscheen zijn nieuwe boek ‘Gods toekomst voor dieren’.

‘Zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel,’ lezen we in Genesis. Wat wordt er met dat heersen bedoeld?
“De mens is een beelddrager van God en dient vanuit Gods voorbeeld Zijn opdracht in deze schepping uit te voeren. Meerdere keren klinken er in de Bijbel instructies die de goede omgang met de dieren beogen. Gekende voorbeelden hiervan vormen: de inzettingen van de sabbat, waarop ook de dieren rust ontvangen (Ex. 20:10;23:12). Denk ook aan het helpen van een dier dat onder een last bezwijkt (Ex. 22:4). Als de mensheid de opdracht van het beheer op een goede manier vervult, zullen de chaosmachten op aarde worden bedwongen. Dan zal de schepping met God in harmonie leven. Het plan van God met deze schepping zal dan zijn vervulling vinden.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Raymond R. Hausoul te bestellen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify