Marcel Zimmer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 juni 2019 door John Lapré

Marcel Zimmer en zijn steen in de vijver op Opwekking

De pinksterconferentie van Stichting Opwekking ligt weer achter ons. Tienduizenden mensen togen naar Biddinghuizen om de gloed van de Geest te ervaren. Het was een festijn van formaat, waar diepgang en vrolijkheid geen tegenpolen waren, maar elkaar omarmden. Heel mooi dat de NOS boven haar nieuwsbericht de kop ‘Tijdens Opwekking zie je dat de kerk nog lang niet dood is’ plaatste. En zo is het, misschien wel juist omdat kerkmuren even in de grond verdwijnen. Al die vogeltjes die zingen zoals ze gebekt zijn, weten elkaar op dat kleine stukje aarde in Biddinghuizen te vinden en te waarderen. Ik ben ervan onder de indruk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- Voormalig homo Keesjan is nu gelukkig getrouwd met een vrouw: “God heeft mijn identiteit vernieuwd”
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
Meer over Homoseksualiteit »

Klik voor meer informatie over het boek 'Van hart tot hart'

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik bid dat het vuur van de Heilige Geest de kerk puur en heilig zal houden. Ik bid voor Opwekking en alle medewerkers dat hun vreze voor God te allen tijde groter zal zijn dan de vreze voor mensen. Halleluja, aan Hem alle eer!
Als het woord liefde zo veel gebruikt wordt als in dit stukje, is het denk ik wel belangrijk om het woord Liefde te definiëren. En er is maar één onfeilbare definitie van Liefde en dat is Jezus zelf. Als ik zijn uitspraken volg door bijvoorbeeld alleen al het boek Lukas heen, dan brengt een balans in het woord liefde. Het is genade en waarheid, balans anders wordt liefde al snel onverschilligheid. Als mijn kinderen alles zouden mogen wat ze dachten dat goed voor ze was, zou het slecht met hen gaan... en was ik een slechte vader.
Het van groot belang om elkaar lief te hebben en niemand ! te verwerpen, maar waarachtige liefde is elkaar in een open en eerlijk gesprek ook wijzen op Gods waarheid die bevrijdt. Vaak wordt gewezen op de liefdevolle Jezus als zou Hij alles maar goedkeuren, maar het was wel Jezus die juist vanuit Zijn liefde voor mensen zei: “Gaat heen en zondig voortaan niet meer opdat ….. u niet iets ergers overkome” (Joh. 5:14 en 8:11) en “zal ik nog het geloof (ook het geloof in bevrijding door de kracht van de Heilige Geest) vinden op aarde?” (Luk. 18:8).
Toon meer reacties (7)