Willem Ouweneel

Levensverhaal

07 juni 2019 door Willem J. Ouweneel

Een baby en een invasie: Willem Ouweneel over zijn 75ste verjaardag

Afgelopen zondag mocht ik mijn 75ste verjaardag beleven. Driekwart eeuw! De oplettende lezers realiseren zich dus onmiddellijk dat ik precies vier dagen vóór D-day ben geboren. Die dag is dus ook 75 jaar geleden; dat is gisteren op waardige wijze gevierd.

Als kind hoorde ik voortdurend over die oorlog en over wat de oorlog voor onze familie betekend had. Ik realiseerde me dat de Duitse bezetting intussen voorbij was en vroeg daarom eens aan mijn vader of dat nu betekende dat wij eigenlijk de oorlog gewonnen hadden. Toen legde mijn vader mij – ik was misschien vijf – voor het eerst uit dat het wat ingewikkelder in elkaar zat: de Duitsers hadden ons land bezet, en de Canadezen en de Britten hadden ons land bevrijd. De winnaars waren dus de volken die Duitsland op de knieën hadden gedwongen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Bedankt Willem voor al je theologische ontboezemingen, waardoor de koffer met geheimenissen weer een stukje verder werd geopend. Ik wens je oprecht, samen met je echtgenote, nog vele jaren van gezondheid toe. En uiteraard nog proficiat.Ron Booij.

REAGEER
A
Ik wens u nog heel veel gezegende jaren toe, ik geniet van uw lezingen!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify