Ben Kroeske

God

05 juni 2019 door Dick van den Bos

Ben Kroeske over materiële zegeningen: "We hebben geen geldzucht nodig, maar Godzucht"

Religie heeft ons jarenlang laten geloven dat het heilig is om arm te zijn, zegt voorganger Ben Kroeske. In zijn nieuwe boek Voorziener maakt hij duidelijk dat dit onjuist is. “Natuurlijk mag je het zelf weten als je arm wilt zijn, maar de Bijbel laat zien dat dit niet ‘typisch’ is voor het leven van een christen. Al het zilver en het goud van God, God heeft het zelfs over straten van goud, de troon is van parels. Dat is onze Vader! Als rijkdom onheilig zou zijn, zou dat betekenen dat God zelf niet heilig zou zijn.”

Kroeske legt uit. “Gods ultieme plaatje is dat de mens geen tekort heeft. In de Hof van Eden was er geen tekort. Alle rivieren stroomden daar doorheen en er was overvloed en vermenigvuldiging. Tekort kwam pas toen de zonde kwam. Toen kwam de vloek: ‘In het zweet des aanschijns moet je je werk doen, en je zult dorens en distels voortbrengen.’”

Vloek verbroken
Volgens Ben blijft het hier desondanks niet bij. “In Galaten 3 staat dat de vloek van de wet is verbroken door de zegen van Abraham. Deze zegen geldt ook voor ons als gelovigen, staat daar. Wat is die zegen? Dat staat in Genesis 12. ‘In jou zullen alle volken op aarde gezegend worden.’ Je zag die zegen terug in het overvloedige goud, zilver en vee dat Abraham had. Tegelijkertijd was hij een vriend van God."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek te bestellen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify