Thierry Baudet

Nieuws

24 mei 2019 door Dick van den Bos

Ophef over uitspraken Thierry Baudet: richt Forum voor Democratie zich op christelijk Nederland? - CIP Podcast

Is Thierry Baudet sinds deze week een bondgenoot van conservatieve christenen die zich verzetten tegen abortus, euthanasie en individualisering? Dat vragen veel mensen af na zijn uitspraken die in het land voor de nodige rumoer zorgden. Jeffrey & Dick bespreken de uitspraken van de Forum voor Democratie-voorman in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Beluister het fragment vanaf minuut 21:30.

Jeffrey: "Baudet heeft een essay geschreven van een Franse schrijver, waarin letterlijk SGP-standpunten gepromoot worden. Het ging er bijvoorbeeld over dat werken, relaties én kinderen vaak moeilijk te combineren zijn. Over abortus en euthanasie deed hij ook conservatieve uitspraken."

"Het leverde een storm van kritiek op, juist van feministen zoals Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) of Vera Bergkamp (D66). Maar we moeten goed begrijpen dat dit een essay is, het is bedoeld om mensen aan het denken te zetten. Hij vraagt zich af of de individualisering en emancipatiedrang niet te ver doorslaat." Dick: "Vooral omdat bij advertenties voor 'typisch mannenwerk zoals de bouw' nu vrouwen staan en in de zorg zie je mannen. Het wordt sterk door elkaar gehaald."

Jeffrey concludeert dat Baudet SGP-standpunten promoot, die steeds vaker naar voren komen. "Ik zie de laatste tijd steeds meer interviews met huismoeders die daarin uitleggen dat het moederschap voor hen geen straf is maar een roeping." Dick voegt daaraan ironisch toe "dat kennelijk niet alle vrouwen zich willen laten bevrijden door GroenLinks."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Turkse invasie in Syrië: Hoe de oorlogszuchtige Erdogan christenen in de problemen brengt - CIP Podcast
- Waarom christelijke klimaatactivisten deze week een weg blokkeerden - CIP Podcast
- Waarom de discussie over kindereuthanasie ingewikkelder ligt dan SGP en D66 doen voorkomen - CIP Podcast
- Waarom niet iedereen het pleidooi van een D66-minister voor genderneutraal speelgoed met gejuich ontvangt - CIP Podcast
- Hoe Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers het christelijke geluid lieten horen tijdens hun speeches in de Tweede Kamer - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify