peter van dalen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 mei 2019 door Patrick Simons

Europarlementariër ChristenUnie wil zwarte lijst geloofsvervolging: "Heeft zeker een rol gespeeld bij vrijlating Asia Bibi"

Vlak voor de Europese verkiezingen komt Europees lijsttrekker Peter van Dalen samen met ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers met een plan om een Europese zwarte lijst te maken van landen waar godsdienstvrijheid structureel geschonden wordt. Volgens Van Dalen moeten landen die de godsdienstvrijheid niet respecteren sancties opgelegd krijgen. Waarom? CIP.nl sprak met hem.

“Afgelopen jaren hebben we in het Europees Parlement, en ook bijvoorbeeld met de gezant Godsdienstvrijheid van de Europese Unie, al duidelijke rapporten uitgebracht over mensen die vervolgd worden vanwege hun geloof en zeker ook christen”,  legt Van Dalen uit. “Inmiddels is er voldoende materiaal aanwezig en moeten we de volgende stap gaan maken. Die volgende stap is het opstellen van een zwarte lijst met landen waar de onvrijheid van godsdienst zeer ernstig is.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Mooi dat deze man uit de slaap ontwaakt is. Nu nog inzien dat we de vijand in onze eigen buurten en straten hebben. Mensen die gejubeld hebben bij de kerkaanslagen in Sri Lanka. Mensen die zich meer islamiet voelen dan Nederlander. Iedere dag komen er meer islamitische personen bij.... Totdat ook Christelijke partijen inzien dat de kraan dicht moet en dat er stevig gedweild moet worden om onze vrijheid te behouden... Of moet er eerst een kerkaanslag in Nederland komen voordat men echt maatregelen neemt? Maar dan is het (veel) te laat...!
Willem, word jij betaald voor het dagelijks spuien van deze onzin?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.