Robbert Jansen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

22 mei 2019 door Patrick Simons

Christenen hebben hun eigen Koningsdag: CGK-predikant hangt op Hemelvaartsdag een witte vlag uit

In 2016 vielen Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag op dezelfde datum. Toen ds. Robbert Jansen van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Kornhorn zijn preek aan het voorbereiden was, schoot hem een belangrijke vraag te binnen. Waarom vlaggen we eigenlijk wél voor het Koninkrijk der Nederlanden en niet voor koning Jezus die op de troon zit? Hemelvaartsdag is immers ook koningsdag. Het leidde uiteindelijk tot een mooi initiatief waarbij er op tal van plaatsen met witte vlaggen wordt gevlagd op christelijke feestdagen. De predikant schreef er zelfs dit boek over. CIP.nl sprak met de predikant.

"Het was Bevrijdingsdag, dus we besloten allereerst om een Nederlandse vlag met een witte wimpel op te hangen", vertelt Jansen enthousiast. "Vervolgens hebben we meteen besloten om op alle christelijke feestdagen een witte vlag uit te hangen. Dat hebben we een jaar gedaan en toen kwamen mensen met het idee om de vlag ook thuis op te hangen. Het kwam ook doordat ik besefte dat Hemelvaartsdag helemaal niet meer zo belangrijk wordt gevonden. Juist daarom is het belangrijk om de vlag uit te hangen. Want wanneer je iets te vieren hebt, hang je de vlag uit."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Ds. Robbert Jansen schreef een boek over de witte vlag en de gedachte erachter. De eerste 250 exemplaren van het boek zijn inclusief witte vlag. Klik hier voor meer informatie.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dat is een prima idee, alle Christenen/ volgelingen van Jezus op Hemelvaartsdag in Nederland een witte vlag aan de gevel.

Levert zeker gesprekken op in de buurt. Misschien kan CIP hier een landelijk actie van maken via hun nieuws bulletin.