John
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 mei 2019 door Patrick Simons

Hoe anderen jaloers kunnen worden op het geloof van christenen: "Laat in de kerk ruimte zijn voor verschil van mening"

Het gaat allesbehalve goed in de Nederlandse kerk. De secularisatie viert hoogtij en steeds minder mensen voelen zich thuis in de kerk. Hoewel dat zeker niet betekent dat er ook steeds minder mensen geloven, roept het wel vragen op. CIP.nl besprak een aantal van deze lastige vragen met John Lapré naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Een kerk die knielt'.

Een welkome, open en inclusieve gemeente, dat is hoe John de kerk van de toekomst beschrijft. Maar hoe ziet hij dat dan precies voor zich? "Ik blijf hierin dicht bij mezelf. Ik werk bij de marine in Den Helder en mensen daar vinden het interessant hoe ik mijzelf uitspreek over het geloof. Ik probeer altijd weer te geven wat het geloof met mij doet. Ik merk dat ik mensen daarin nieuwsgierig maak naar het geloof. Daarin zit al iets waarin ik kan laten zien dat het ook voor de mensen om mij heen bereikbaar is. Het is voor mij een hele sterke kracht en een onderlaag waardoor ik mij gedragen weet. Mensen kunnen daar jaloers door worden of op zijn minst geïnteresseerd raken."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van John Lapré te bestellen

Reacties

Het is uiteraard mogelijk (de praktijk laat dat zien) dat er onder christenen soms verschil van mening bestaat over bepaalde thema’s, en zelfs ook wel nuttig omdat het aan het nadenken zet. Maar wanneer “er moet in de kerk van de toekomst ruimte zijn voor verschil” een dekmantel wordt om zaken die niet goed zijn

maar zo te laten of zelfs goed te praten, dan wordt het

bedenkelijk.
Goed verwoord Piet, ik ben het helemaal met je eens!
De gemeente is het fundament van de waarheid [1 Tim. 3:15] en onderscheidt zich door haar boodschap van het evangelie en vooral door haar liefde tot God, en door de liefde van de leden voor elkaar en voor de wereld, maar ook door de interne tucht. “Wat wij gezien en gehoord hebben, verkondigen wij u, opdat ook u gemeenschap met ons hebt; en deze gemeenschap van ons is er ook met de Vader en met Zijn Zoon Jezus Christus” (1Joh.1:3). Wanneer John Lapré zegt, dat wanneer Jezus als Zoon van God ontkent wordt, geloofsverbinding een (2)
Toon meer antwoorden (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.