klaas muurling

Nieuws

16 mei 2019 door Patrick Simons

Radicale islam verplaatst zich naar Afrika: "Christenvervolging neemt toe in maar liefst 18 landen"

Christenvervolging blijft de laatste jaren stijgen. Reden voor veel organisaties, christelijk en niet-christelijk, om aan de bel te trekken. Vooral in West-Afrika lijken extremistische groeperingen van de islam steeds meer voet aan de grond te krijgen waardoor de situatie voor christenen steeds gevaarlijker wordt. Burkina Faso is één van de landen waar steeds vaker geweld voorkomt ten opzichte van christenen. “De radicale islam trekt vanuit het Midden-Oosten naar de Sub-Sahara”, vertelt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling in gesprek met CIP.nl.

Het lijkt er dus op dat het probleem van radicale islam verre van opgelost is, maar dat het zich verplaatst heeft. “Islamitische Staat (IS) wordt verdreven vanuit Irak en Syrië, maar heel veel IS-strijders trekken vervolgens naar Afrika. In de regio waar Burkina Faso, Mali en Niger liggen, zijn inmiddels zo’n dertig islamitische splintergroepen actief. Die groeperingen hebben banden met Islamitische Staat en Boko Haram en zijn extreem gevaarlijk”, aldus Muurling.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Open Doors heeft op verschillende plaatsen in Afrika projecten lopen om vervolgde christenen te helpen. Klik hier voor meer informatie

Reacties

F
Jihad=islam, Jihadis=moslims. ‘’Radicale/Extremistische’’ zijn Praktiserende moslims(=het goede woord) die volgens de letter leven, de cult van Mohammed, ook wel ''de Punt'' van de speer. De ‘’gematigde’’ zijn de stille jihadis,''de schacht'' van de speer. Hoe groter de schacht hoe dodelijker de speerpunt. Het bouwplan en de praktische uitvoering komt uit de trilogie (koran,Sira,Hadith), lees dit. Hoe bijzonder is het dat het Westen denkt door de punt te verwijderen dat het probleem zichzelf oplost, de bouw tot vechten gaat altijd door.
F
Sahih Al-Bukhari Hadith 4.50 The Prophet said, ‘A single endeavour of fighting in Allah’s Cause {Qital fi Sabil Allah} (Jihad) is better than the world and whatever is in it.'”Sahih Muslim Hadith 4631 I heard Muhammad say: … I love that I should be killed in Allah’s Cause [Jihad]; then I should be brought back to life and be killed again (in Jihad); then I should be brought back to life and be killed again (in Jihad)'” Allah’s Apostle said, “Know that Paradise is under the shades of swords.”
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify