de Heer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 mei 2019 door Dick van den Bos

Felle kritiek op Opwekking-uitspraken ds. J. M. D. de Heer: terecht? - CIP Podcast

Ds. J. M. D. de Heer heeft vorige week in Gorinchem in een lezing uitgehaald naar opwekkingsmuziek. Jeffrey en Patrick bespreken de kritiek van dominee De Heer en de felle reacties op zijn uitspraken in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


Beluister het fragment vanaf minuut 1:00

Jeffrey: "De reden dat we dit onderwerp behandelen, is omdat er veel over geschreven is, maar ook veel onenigheid over is gekomen. In de podcast beschrijven we wat het precies heeft losgemaakt."

De Heer vertelde dat Sela, Opwekking en Christiaan Verwoerd botsen met de boodschap van schuld en genade. Patrick: "Hij mag zeggen wat hij vindt, hoor, maar ik ben het er niet mee eens. Tegelijkertijd vind ik de reacties onder onze artikelen hierover minstens zo erg. Hij krijgt veel naar z'n hoofd geslingerd, alsof De Heer een dienstknecht van satan is. Er is vol haat op gerageerd, maar dan wordt er gezegd: 'U hebt geen liefde'. Dat is nogal in tegenstrijd met elkaar."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Moedeloos word ik van deze controverse. De dominee, hoe integer ook bedoeld als kind van zijn traditie, polariseerde onnodig en fout getimed. Zijn betoog past m.i. toch vooral in de lijn van de Farizeïsche fijnslijperij zoals veroordelen van genezen - en aren plukken op de sabbat en vergeven van zonden. Wat kan het motief anders zijn, dan trachten te voorkomen dat de hongerige schaapjes op zoek gaan naar een graziger weide? In deze kwestie is een religieus correcte reactie m.i. niet helemaal op zijn plaats.
Mee eens wat Marijn zegt: onnodig polariserend. Patrick doet er nog een schepje bovenop: ""Ik had het idee dat de kritiek vooral vanuit evangelische hoek kwam". Een dergelijke opmerking is toch suggestief en stemmingmakerij? We moeten ons niet bezig houden met speculeren, verzinsels (zie 1Tim.1:4) of inhoudsloze praat (1Tim.6:20).
Toon meer antwoorden (1)