Donald Trump

Dagelijks leven

15 mei 2019 door Rik Bokelman

Donald Trump: 10.000 redenen tot dankbaarheid?

De Washington Post heeft uitgezocht dat Donald Trump inmiddels 10.000 leugens en onwaarheden heeft verspreid. Ondertussen eten miljoenen christenen nog altijd uit z’n hand en is hun steun aan hem onverminderd groot. Hoe kan dat in vredesnaam?

In Amerika steunt 70% van de blanke kerkgangers Trump. Als ik zie hoe christenen in Nederland online praten over Trump dan lijkt dat percentage in Nederland bijna net zo hoog te zijn.

Ik denk wel dat ik weet waar die overminderde steun aan Trump vandaan komt. 

Veel christenen zijn van mening dat je een president die tegen abortus is, Israël steunt en bovendien anti-islam is wel moet steunen. Anders ben je geen echte christen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

S
Vrij simpel: voor Trump is één alternatief: een partij die in New York abortussen tot aan de geboorte wil legaliseren. Het alternatief is niet stemmen als christen.De eerste helft van het artikel vind ik goed. De tweede helft van het artikel laat de enorme misleiding van deze tijd zien: "mensen die tegen globalisatie zijn en tegen liberalisering kunnen niet gelijk hebben". Dat is het axioma van deze tijd.
S
Dus als voorstanders hiervan geconfronteerd worden met tegengestelde meningen dan gaan ze verklaringen bedenken voor dit 'fenomeen'. Tegenstanders moeten wel op het verkeerde been zitten: dat is de conclusie vooraf. Vanuit dat standpunt worden verklaringen bedacht: tegenstanders moeten een tunnelvisie hebben, laag opgeleid zijn, Russische beïnvloeding, niet positief denken, en uiteraard ingegraven zijn in het eigen gelijk. Verwijten op de persoon (ook al is het gericht op een groep) die ik omgekeerd veel minder zie.
Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (12)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify