knevel

Nieuws

14 mei 2019 door Patrick Simons

Andries Knevel stopt met opgelegde zelfcensuur op Twitter: "Ik kreeg regelmatig het verwijt islamofoob te zijn"

Christenvervolging blijft wereldwijd toenemen. Tot voor kort vond Andries Knevel het lastig om daar op Twitter iets over te zeggen.  De presentator, schrijver en theoloog is daar nu echter op terug gekomen, zo vertelde hij op Twitter. CIP.nl sprak kort met hem over dit besluit.

“Bang is het verkeerde woord”, reageert Knevel als hem gevraagd wordt waarom hij bang was om in het verkeerde debat terecht te komen. “Ik had mijn zorgen dat wanneer je op Twitter iets deelt over christenvervolging, je terecht komt in een links/rechts of pro-islam/anti-islamdebat. Een groot deel van de christenvervolging vindt namelijk plaats in islamitische landen. Je komt echter al snel in een verkeerd debat terecht waarbij vervolgde christenen eigenlijk als instrument gebruikt worden in een ander debat. Hoogleraar Reitsma waarschuwde daar jaren gelden al voor en dat heb ik mijzelf ter harte genomen. Christenvervolging is namelijk geen politiek onderwerp in een ander debat of een onderdeel van het islamdebat.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

E
Te gek voor woorden dit, werkelijk. Het laat zien hoe ver de zelfislamisering is voortgeschreden en hoe bang men is om moord moord te noemen, uit angst om buitengesloten te worden.
REAGEER
T
De Islam is een ondemocratisch dictatoriaal systeem . Iedereen die het daar niet mee eens is wordt vervolgd met name in islamitische landen . Het is daarom onbegrijpelijk dat in democratische landen de Islam getolereerd wordt als godsdienst terwijl de Islam er zwart op wit voor staat de democratie te willen vernietigen . Een heel goed voorbeeld is Erdogan die de democratisch gekozen burgemeester van Istanboel op valse gronden het burgemeesterschap heeft afgenomen .
H
Heel goed Theo. De islam is een ideologie met godsdienstige trekjes. Het streeft politieke doelen na. Het wil immers het wereldkalifaat vestigen en de sharia invoeren. Dat zijn ideologische doelen, geen godsdienstige doelen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify