ds. de jong

God

14 mei 2019 door Patrick Simons

CGK-predikant reageert op uitspraken ds. De Heer over opwekkingsmuziek

Tijdens een lezing deed ds. J. M. D. de Heer vorige week uitspraken over opwekkingsmuziek die veel stof deden opwaaien. Ook ds. J. L. de Jong reageerde. Hij schreef op twitter: ‘Nu ook een avond waar we net zo kritisch naar die mooie psalmen uit 1773 (en onze emoties daarbij) gaan kijken. En daarna gaan we met z’n allen (!) snel achter een voor jongeren begrijpelijke psalmberijming staan. Dan laten we zien dat het ons om de ziel van onze jongeren gaat.’ CIP.nl stelde hem enkele vragen over de tweet en de uitspraken van ds. J. M. D. de Heer.


“Laat ik beginnen te zeggen dat het niet mijn bedoeling is om collega de Heer af te vallen in zijn kritiek op Opwekkingsliederen in het algemeen. Hij en ik zullen het daarin een heel eind eens zijn denk ik. Ik zoek in mijn twitterberichtje juist verbinding. Let op de plek van het uitroepteken in het bericht. Ik wil graag dat reformatorische kerken met zijn allen achter een verantwoorde Bijbelse en gereformeerde psalmberijming gaan staan! Dat kan een utopie lijken, maar het was voor mij geen gedachte uit de losse pols. Op Twitter en Facebook is ds. De Heer afgelopen week trouwens ook heel onheus bejegend. Daar wil ik graag afstand van nemen.”

U heeft wel degelijk kritiek op bepaald opwekkingsliederen? Wat houdt die kritiek in?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Opwekkingsmuziek
- GerGem-predikant over opwekkingsmuziek, Sela en Christian Verwoerd: "Botst met prediking van Wet en Evangelie"
- Ds. De Heer verklaart kritiek op opwekkingsmuziek: "Acceptatie van deze muziek verloopt vaak via het gevoel"
- Noodklok over reformatorische kerken: "Er gaan geen zielen verloren omdat ze een 'eenzijdig' opwekkingslied hebben gezongen"
- Evangelisch Nederland laat zich weer eens op de kast jagen door een refodominee
- Ds. De Heer reageert op Arjan Baan: "Dat er zielen in reformatorische kringen niet tot Christus komen is ook mijn nood"
Meer over opwekkingsmuziek »

Reacties

Terwijl de wereld in brand staat en miljoenen Nederlanders naar de hel dreigen te gaan, houden wij ons zoet met dit soort non-discussies. Wist je dat een van de grootste wapens van de duivel 'afleiding' is?
C
Misleiding is de duivel ook goed in, met halve waarheden werd Eva al misleid, werd Jezus verzocht.........., derhalve is het goed om alles te toetsen !
Toon meer antwoorden (7)
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify