Andries Knevel

Mooi

10 mei 2019 door Patrick Simons

Andries Knevel legt uit waarom het bewijs voor Jezus' dood en opstanding gigantisch groot is: "Slim zijn en christen zijn gaan heel goed samen"

Geloven dat Jezus is opgestaan zonder hem als Messias te aanvaarden. Dat is heel goed mogelijk, stelt Andries Knevel. De bewijzen voor Jezus' dood en opstanding zijn volgens hem gigantisch groot. Vorige week preekte hij in De Wegwijzer in Almere. De presentator van de EO sprak een keer op rationele wijze over de opstanding van Jezus.

Knevel vertelt over een Joodse hoogleraar, Pinchas Lapide, die niet geloofde dat Jezus de Messias was, maar wel geloofde dat hij uit de dood was opgestaan. “Hij had ergens geschreven dat Jezus waarlijk was opgestaan, terwijl hij niet geloofde dat Jezus de Messias was. Ik ben in mijn auto gestapt en ben naar hem toe gereden om hem te interviewen. Hij zei: ‘Jullie Jezus is echt uit de dood opgestaan. Daar zijn zoveel bewijzen voor. Ik als Jood, terwijl ik niet geloof dat hij de beloofde Messias was, geloof dat hij uit de dood is opgewekt.’ Dat is natuurlijk ontzettend boeiend voor ons christenen.” De EO-presentator vertelt over het programma ‘Andries en de wetenschappers’. “Ik heb internationale topwetenschappers geïnterviewd die christen zijn. Ik vind dat we in Nederland moeten weten dat heel slim zijn en christen zijn heel goed samen kunnen gaan. Afgelopen decennia is een beetje het beeld gecreëerd dat je dom moet zijn om naar de kerk te gaan.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Een sterk argument voor de betrouwbaarheid van de 4 Evangeliën is ook dat de 4 evangelisten op honderden kilometers afstand van elkaar de gebeurtenissen hebben opgeschreven. Ze konden niet even met elkaar appen of chatten of mailen of telefoneren met de vraag.......joh, hoe zat het ook weer? of wat zei Jezus toen ook weer?

En toch spreken ze elkaar nergens tegen....

Mooi hè?
REAGEER
Toch weer een blijk van Gods grote Genade, dat zelfs de slimmeriken de ogen geopend wordt.
REAGEER
T
„Want in zes dagen heeft de Here de hemel en de aarde gemaakt, de zee en al wat daarin is, en Hij rustte op de zevende dag; daarom zegende de Here de sabbatdag en heiligde die.“

??Exodus? ?20:11? ?Beste Andries , heel mooi dat je in de opstanding gelooft maar dit hierboven geloof je niet meer oa omdat je “ wetenschappers “ meer vertrouwt dan het Woord van God . Zie je niet in dat de opstanding van Jezus totaal geen zin heeft als je in evolutie gelooft.

Evolutie heeft de dood nodig , anders geen vooruitgang . De bijbel leert het tegendeel.
Toon meer antwoorden (13)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify