israel

Nieuws

09 mei 2019 door Dick van den Bos

Wat we moeten weten over de nieuwe raketaanvallen op Israël - CIP Podcast

Afgelopen week waren er heftige gevechten in Israël. Vanuit Gaza schoten leden van de Islamitische Jihad 750 raketten op het land af. Daarbij kwamen vier mensen om het leven en raakten meer dan honderd mensen gewond. Bij een tegenaanval van Israël kwamen vervolgens 27 Palestijnen om, waarvan meer dan de helft terrorist. Patrick en Jeffrey bespreken dit in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Beluister het fragment vanaf minuut 12:37

Volgens Patrick zijn mensen in deze discussie 'enorm blind' aan beide kanten. "Ik ben zelf pro-Israël, maar soms doet Israël ook weleens iets fout. Sommige christenen doen net alsof Israël alleen maar goed doet. Ik kan je aanraden om Anne van der Bijl hierover te lezen, hij belicht het heel genuanceerd. Je hebt in het Palestijnse gebied ook redelijk wat christenen wonen, die zijn vaak van twee kanten de sigaar."

Jeffrey gaat hierop verder. "Vorig jaar was er ook een enorm incident waarbij tussen de 200 en 300 Palestijnen omgekomen zijn. Toen heb ik gezegd: 'Ik geloof dat militairen hier tever in gegaan.' Maar dan wordt daarop gefocust in de mainstream-media, terwijl er niet gekeken wordt naar de wortel. Namelijk dat Hamas geen compromis wil sluiten. Nee, die willen de hele staat Israël weg hebben."

NOS en NRC
Volgens Jeffrey kom krijg je geen goed beeld van de situatie als je nieuwsbronnen enkel NOS en NRC zijn. "Daarom kijken wij veel op Twitter, waar je ook andere beelden tegenkomt. Daar zie je bijvoorbeeld juichende Palestijnen in reactie op de raketaanvallen op Israël." Patrick reageert. "Deze beelden deden mij denken aan de aanslagen van 9/11. Ook toen zag je mensen juichen, zelfs ook in Europese steden."

Jeffrey: "Het is erg opvallend dat deze beelden worden weggelaten in de mainstream-media. In een ANP-bericht werd gesuggereerd dat Israël een vrouw en een baby zou hebben gedood. Maar de baby van wie de dramatische foto de wereld overging, met de verklaring dat Israël haar en haar moeder zou hebben gedood, blijkt vermoord door een raket die in Gaza zelf werd afgevuurd."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Turkse invasie in Syrië: Hoe de oorlogszuchtige Erdogan christenen in de problemen brengt - CIP Podcast
- Waarom christelijke klimaatactivisten deze week een weg blokkeerden - CIP Podcast
- Waarom de discussie over kindereuthanasie ingewikkelder ligt dan SGP en D66 doen voorkomen - CIP Podcast
- Waarom niet iedereen het pleidooi van een D66-minister voor genderneutraal speelgoed met gejuich ontvangt - CIP Podcast
- Hoe Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers het christelijke geluid lieten horen tijdens hun speeches in de Tweede Kamer - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify