Kees van Velzen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 mei 2019 door Patrick Simons

Kees van Velzen bezorgd over raketgeweld bij Israël: "Tussen de 140.000 en 150.000 raketten staan klaar in Libanon"

Afgelopen week ging het in Israël weer helemaal mis. Israël schakelde in een vergeldingsactie twee terroristen uit nadat twee Israëlische soldaten waren beschoten. Er volgde een spervuur aan raketten waarbij aan Israëlische zijde minstens vier mensen om het leven kwamen en honderd gewonden vielen. CIP.nl sprak over de situatie in Israël met ds. Kees van Velzen, die nauw betrokken is bij de Stiching Christenen voor Israël. Deze stichting zetten een noodhulpactie op voor het getroffen gebied.

De situatie in Israël is volgens Kees op dit moment gelukkig rustig. “Op dit moment is er een relatieve rust. Het bestand houdt tot nog toe stand en dat betekent dat er gelukkig een einde is gekomen aan een hele bloedige situatie. Er zijn ongeveer 700 raketten afgevuurd op Israël waarna Israël ook weer heeft teruggeslagen. Er zijn diverse mensen om het leven gekomen. Je ziet dat Israël wel terug slaat, maar dat ze specifiek doelen uit kiezen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie over de noodhulpactie die Christen voor Israël is gestart

Reacties

J
Gewoon je land verdedigen daar heeft Israel recht en geen VN of andere fake vredesbeweging kan dat stoppen
Kees,

Duidelijke boodschap.

Zelf houd ik er rekening mee dat de wapenstilstand tijdelijk is en wel van Israël's kant. De druk vanuit de bevolking is enorm, ze zijn dit circus spuugzat. En Netanyahu heeft gezegd dat dit (de wapenstilstand) het einde niet is.
De Gazastrook is zo groot als Vlieland maar er leven 2 miljoen mensen op van wie 70 werkloos is en die meestal is afgesloten. Kan me voorstellen dat je dan gek wordt en gaat schieten. Van welke kant je het ook bekijkt, je kunt niet 2 miljoen mensen zomaar dumpen.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.