Johan Toet

Levensverhaal

24 juni 2019 door Patrick Goede

Johan en Brenda Toet leerden elkaar kennen in een seksclub: "Op dat moment sprak God tot ons"

Johan Toet leerde zijn vrouw Brenda op een bijzondere manier kennen. In een seksclub. Brenda werkte daar als 'meisje van plezier'. "Ik heb eigenlijk een hele fijne jeugd gehad maar toen mijn moeder overleed werd ik boos op de hele wereld. Toen ging er een knop om en ben ik bij mijn man weggegaan. Bij mijn nieuwe man is het fout gegaan", vertelt Brenda.

Stuk vlees
Brenda en haar nieuwe man kwamen in de schulden terecht. "Die schulden waren zo erg dat hij mij op een gegeven moment vertelde dat ik 'de hoer' moest gaan spelen. Je stapt dan zo'n club binnen en zegt: 'Hoi, ik ben Brenda en ik wil graag geld verdienen.' Ik ben daar dus gedwongen terechtgekomen en mijn eigenwaarde is daar van 100 naar nul gegaan", is Brenda eerlijk over die tijd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Johan Toet te bestellen

Reacties

A
Ik wil absoluut niemand veroordelen, want er gaat getuigenis uit van deze verhalen... Maar ik ben toch benieuwd hoe christenen dat doen...: Kuis leven en een zuiver hart hebben en toch naar de sauna gaan, terwijl het zonder badkleding(dag) is. Ik kan dat niet begrijpen.
A
Albertha, ik wens je toe dat je dit nooit gaat begrijpen! Er is bij zulke 'christenen' sprake van een vorm van 'christelijk geloof' die zich echt niet laat verenigen met het Bijbelse geloof. Als men gelooft dat we vanuit onszelf 'goed genoeg zijn' en Jezus alleen maar nodig hebben om 'het koninkrijk in te gaan', dan kan je alles goed praten en (zoals Johan zegt) zelfs 'mensen in je blote kont in de sauna dopen'. Zoals hij in het interview zegt: "God veroordeelt nooit. Hij kijkt naar je hart en ziet dat je Hem wilt dienen." Dat is on-Bijbels!
M
Ken je dat plaatje van 2 mannentjes die beide aan 1 kant van het cijfer 6 staan. Ze roepen beide dat de ze gelijk hebben. De een ziet een 6 de ander een 9. Beide hebben ze gelijk. Jammer dat deze mannetjes zo vaak christenen zijn. Persoonlijk zie ik liever mannetjes die elkaar aanvuren, bemoedigen een hart onder de riem steken. God is echt wel in staat te spreken als iets niet juist is.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify