john lapre

God

06 mei 2019 door Patrick Simons

"De kerk vlak na Jezus stond in de gunst van het volk, dat mis ik in Nederland"

Er zijn waanzinnig veel verschillende kerken. Allemaal hebben ze weer hun eigen identiteit. Maar wat is er nu precies zo belangrijk aan de kerk? Hoe kan de kerk het verschil maken in de wereld en hoe gaan we met elkaar en elkaars verschillen om? CIP.nl sprak uitgebreid met John Lapré naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Een kerk die knielt' over kwetsbaarheid in de kerk, de rol van voorgangers hierin en het verschil tussen kerken in Nederland en Afrika.

John was werkzaam bij Stichting Heart Cry en nadat hij, na een vertrouwelijke bekentenis tegen een broeder, gedwongen werd publiekelijk uit de kast te komen escaleerde de situatie volledig. Ook door de kerk waar John zat, werd hij aan de kant geschoven. Tot op de dag van vandaag is hij geen lid meer van een kerk of geloofsgemeenschap. "Ze zeggen wel eens 'John, je bent wel uit de kerk maar de kerk is niet uit jou.' Dat klopt ook wel een beetje. Ik ben zelf, hoewel noodgedwongen, een kerkverlater. Natuurlijk zullen er mensen zeggen dat er genoeg kerken zijn die wel positief zijn en je zullen omarmen. Maar ik merk dat die drempel best hoog is voor mij persoonlijk om mezelf weer opnieuw ergens bij aan te sluiten. Ik houd het liever klein voor mezelf in bijvoorbeeld vriendengroepen waar je ook een stukje kerk-zijn mee ervaart."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
John Lapré schreef het boek 'Een kerk die knielt'. Klik hier om het boek te bestellen!

Reacties

Het is uiteraard goed en nodig dat gelovigen zich in de kerk eerlijk en kwetsbaar kunnen en durven opstellen. Mensen met bijv. homofiele gevoelens mogen en ‘moeten’ uit de kast komen. Immers God aanvaardt ieder mens met zijn of haar gevoelens, problemen en gebondenheden, maar wil vanuit Zijn liefde dat we niet zo blijven zoals we zijn. God gunt ons bevrijding en herstel door de kracht van de Heilige Geest, die is uitgestort tot ons heil opdat we tot eer van God kunnen leven en de kerk een kerk van Gods (soms confronterende) waarheid wordt. Díe
Díe waarheid geeft verwachting en maakt werkelijk vrij.
Toon meer antwoorden (7)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify