Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2019 door Patrick Simons

Verzet tegen toenemende Jodenhaat in Europa: "Islamitisch antisemitisme en links antizionisme lijken verdoezeld te worden"

SGP, ChristenUnie en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) zijn een petitie gestart om de Europese Commissie op te roepen om van antisemitisme een belangrijk speerpunt van het beleid te maken. Maar welke concrete vormen van antisemitisme zien we nu eigenlijk vaak? Waar komt het groeiende antisemitisme vandaan? En hoe verhoudt Nederland zich eigenlijk tot de rest van Europa? CIP.nl sprak erover met SGP-Tweede Kamerlid Roelof Bisschop, Europarlementariër Peter van Dalen en CIDI-medewerker Paul van der Bas.

Joden voelen zich in Europa steeds onveiliger. Dat is volgens CIDI-medewerker Paul van der Bas ook terecht. “Het gevoel van onveiligheid van Joden is gebaseerd op het concrete feit dat antisemitisme groeit. Dit blijkt uit meerdere onderzoeken waaronder ook de Monitor Antisemitische Incidenten van CIDI, die in 2018 een stijging van 19% noteert ten opzichte van 2017 in het aantal gemelde gevallen van antisemitisme. De uitingsvormen van antisemitisme zijn divers. Het kan gaan om scheldpartijen op internet, nageroepen worden op straat, antisemitische bekladdingen op openbare plekken, op Joodse begraafplaatsen / monumenten / gebouwen of zelfs op privéwoningen, of in het ergste geval zelfs om geweld. Het meest schrijnend is wanneer kinderen het doelwit zijn van antisemitisme, bijvoorbeeld op school. Vaak zie je ook nog eens dat scholen hierbij te laat of zelfs helemaal niet ingrijpen. Dat moet beter.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Onderteken hier de petitie

Reacties

Het is schrikbarend hoeveel jodenhaat er is en hoeveel linkse liefde voor moslims. Als ik op Facebook lees hoeveel moslims tegen Israël zijn vraag ik me af waarom wij zoveel moslims naar Nederland hebben gehaald waardoor Joden op de vlucht slaan.
Duidelijk.

Europa heeft ( weer) een probleem.

" De kanarie in de kolenmijn", een serie verslagen hoe het er in een aantal landen in Europa voor staat, was voor Anneke Groenteman een eye-opener. Ze maakte het programma zelf en kwam gaandeweg meer tot de conclusie dat Europa er deplorabel voor staat.
B
Dit vond ik zo'n onzin serie. Alsof je de staat van de maatschappij kan aflezen aan hoe men met joden omgaat. Er zijn nog genoeg andere groeperingen die minderheid zijn en waar mensen goed of minder goed mee omgaan. Die moet je samen bekijken. Niet alleen de joden..Een samenleving die goed is voor joden en slecht voor homo's is net zo slecht als een samenleving dat goed is voor homo's en slecht voor joden.En Segers en consorten praten "uiteraard" voor eigen parochie. Niet serieus nemen dus.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen