Lea Farkash

Levensverhaal

03 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Lea verhuisde van Amsterdam naar Israël: "Europa is voor ons Joden verleden tijd"

“Europa is voor het Joodse volk passé. Einde verhaal. Wat een wonder dat God ons een stukje land heeft gegeven waar we wél volledig onszelf kunnen zijn.” Aan het woord is Lea Farkash. De orthodox-Joodse vrouw was onlangs in Nederland om te vertellen over het bijzondere werk dat zij namens Stichting Vrienden van Jad Ezra mag doen. CIP.nl sprak met haar over naastenliefde, Jodenhaat in Europa en het Joodse leven.

Lea, afkomstig uit een Portugees-Joodse familie, is geboren in Suriname. “Honderden jaar geleden is mijn familie verdreven uit Spanje en Portugal tijdens de Spaanse Inquisitie. Ze zijn in Amsterdam terechtgekomen, waar de Joden goed werden ontvangen. Een deel van de familie is later naar Suriname gegaan om de handelsrelaties te waarborgen.” Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef de familie van Lea in Suriname. In tegenstelling tot de meeste Joden in Europa, heeft haar familie de oorlog wél overleefd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Neem een kijkje op de website van Christenen voor Israël!

Reacties

Goed artikel. Lea zet de situatie evenwichtig neer.

Drie componenten die het leven in Europa moeilijk maken voor Joden: links- en rechtsextremisme en de Islam. Zie de ontwikkeling met zorg tegemoet.
REAGEER
G
En waar blijft het geluid uit de kerken? Is dit wel eens een agendapunt op een synode? Of zijn ze alleen maar druk met hun eigen binnenkerkelijke sores?
REAGEER
H
Antisemitisme is een groot kwaad maar ook hierin laat God Zijn almacht zien want dit kwaad zorgt er mede voor dat heel veel Joden zich in Israel vestigen waarmee de profetieën van duizenden jaren terug in vervulling gaan n.l. dat God Zijn volk weer bijeen zal brengen. Alles werkt mede ten goede voor wie gelooft!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify