Nico Drost

God

09 mei 2019 door Lukas ten Napel

Kersvers Kamerlid Nico Drost laat zich inspireren door Jezus: "Jammer dat mensen geen ChristenUnie stemmen vanwege ons geloof"

“Jezus wast ook de voeten van Judas en dat was duidelijk geen vriend van hem. Dat leert me dat je in het leven, in de politiek dienstbaar moet zijn zonder onderscheid,” zegt Nico Drost, kersvers Kamerlid van de ChristenUnie. Voor een periode van zestien weken vervangt hij Stieneke van der Graaf, die momenteel met zwangerschapsverlof is. Dit doet hij met het geloof als uitgangspunt. Wat inspireert en motiveert hem in zijn werk als christenpoliticus? CIP.nl sprak met hem.

“Zo’n tien jaar zit ik nu in de politiek en ben drie keer lijsttrekker in Rhenen geweest. We hadden telkens dezelfde slogan: Oog voor ieder mens. Die zin staat me op het lijf geschreven. In verkiezingsdebatten probeerde ik steeds te benadrukken dat we ‘Oog’ met een hoofdletter schreven. Ik geloof dat God ieder mens op het oog heeft. Dat geldt voor de premier, de ministers, de mensen die je minder vaak ziet, die kwetsbaar zijn of ziek. Iedereen. Maar dan ook echt iedereen. Dat basisprincipe neem ik altijd mee.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

"Iemand -een niet christen-komt bij het invullen van de stemwijzer altijd uit bij de CU"; zegt dat iets over de stemwijzer, die bepaalde (ethische) vragen achterwegen laat, zegt dat iets over de CU, die een bepaald profiel heeft ontwikkeld? Die persoon kan misschien evengoed bij GL terecht, of bij ....? Wat is onderscheidend, wat is je (christelijke) identiteit, wanneer niet-christenen, uitkomen bij jou partij, in dit geval de CU?!
REAGEER
A
We stemmen NIET op de CU "vanwege ons geloof"..of juist wel "VANWEGE" omdat de CU wel geloof heeft maar geen werken in gerechtigheid laat zien. (Jac. 2:14--)

Heulen met satan via D'66 en goddelozen komt niet voort uit je geloof in Christus Jezus.

Als voorbeeld dient het volk Israël met Gideon en Jozua als gehoorzame leiders in deze wereld waar zondaren satan nog steeds de ruimte geven.

Kwestie van oorzaak en gevolg.

Het gaat niet om "christelijke" maar bijbelse Goddelijke belangen.

Je kunt niet 2 heren dienen.....God/Jezus......of satan
T
Helemaal gelijk ! Amen
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify