Ajax

God

29 april 2019 door Dick van den Bos & Rik Bokelman

Jan-Sjoerd Pasterkamp doet schietgebeden voor Ajax: "Ze hebben een goede kans om de finale te halen"

Vanavond speelt Ajax de halve finale in de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Een wedstrijd waar veel Nederlandse christenen met zwetende handjes naar zullen kijken. Maar kun je hier ook God bij betrekken? De bekende voorgangers én Ajax-fans Jan-Sjoerd Pasterkamp en Jan Pool vinden van wel. Pasterkamp: “De Heer is overal bij betrokken. Ik ga vanavond zeker een schietgebedje doen voor Ajax", lacht hij.

Jan-Sjoerd gelooft absoluut dat God geïnteresseerd is in gebeden voor Ajax. “Natuurlijk zullen er vanavond ook Engelse fans zijn die gaan bidden, dus ik zal niet zeggen dat dit gebed altijd uitkomt. Maar in je emotie tijdens de wedstrijd mag je best een schietgebedje doen. Ik bid dan: ‘Heer, ik zou het heel fijn vinden als Ajax wint.' De vorige keer toen Ajax tegen Juventus speelde, is het gebed verhoord”, lacht Jan-Sjoerd.

Vol spanning
Ook de bekende voorganger Jan Pool is Ajax-fan en kijkt erg uit naar vanavond. “Ik zit tijdens de wedstrijd vol spanning. Ik vind het nog spannender dan een spreekbeurt houden voor duizenden mensen. Als Ajax speelt op dit niveau, dan zit ik te ijsberen. Ik durf soms niet eens te kijken." 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Bidden voor ajax of welk voetbalteam dan ook zal ik zeker niet doen, tenminste niet om winst of verlies. Wel voor al die mensen die in het stadion en thuis compleet uit hun dak gaan als hun favoriete team scoort maar hun schouders ophalen over het werk van de Heer Jezus.

Daar komt nog bij dat ik me er heel erg aan stoor dat de Ajax aanhang het team "Godenzonen" gaat noemen als ze goed presteren en dat ik nog nooit een Ajax

speler gehoord heb die hier bezwaar tegen maakte of dit zelfs maar een beetje relativeerde.

J
Volkomen bezopen
Toon meer antwoorden (10)
Toon meer reacties (20)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify