Johan Toet

Levensverhaal

30 april 2019 door Patrick Goede

Johan Toet: "Er is geen drugs op aarde die mij een beter gevoel kan geven dan de Heilige Geest"

Johan Toet is een ex-crimineel en een bekende in het drugscircuit. Hij zat voor langere tijd in de gevangenis. Onlangs kwam de biografie Goed Genoeg over Johan uit. In de podcast van CIP vertelt hij samen met zijn vrouw Brenda hoe hij Jezus leerde kennen en wat er voorafging aan de foute keuzes die hij maakte.

Jeugd
"Mijn vader heeft zelf geen makkelijke jeugd gehad. Hij had niet geleerd hoe hij mij liefde moest geven of bemoediging. Hij haalde mij altijd naar beneden. Hij zei dat ik een nul was, een snotneus. Hij schold mij soms de huid vol. Al vanaf kinds af aan, toen ik een jaar of 8 was. Ik voelde mij niet goed genoeg. Toen ik 15 was en cocaïne had gebruikt met vrienden, hoorde mijn vader daarvan. Hij vroeg mij op de man af of het klopte. Hij zei: "Je weet wat ik gezegd heb." Hij had eerder gezegd dat hij mij een gebroken neus zou slaan als hij erachter kwam dat ik gebruikte. Ik ontkende het. Later die avond voelde ik mij er toch niet goed over en vertelde het aan hem. In plaats van een liefdevolle reactie over het feit dat ik het toch had opgebiecht kreeg ik de volle laag van mijn vader. Hij noemde mij een junk en kwam met een enorme scheldkanonade," gaat Johan terug naar het begin.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M


Ik beam het ook vanuit mijn godeloze sex drugs en dans verleden :Vervuld zijn met de Heilige Geest is the best.Vandaag vertelde ik iemand over mijn angst dat mijn leven als christen misschien wel saai zou gaan worden (dit dacht nadat ik tot bekering was gekomen )

gelukkig is het tegendeel bewezen, mijn leven is op elk gebied vele malen beter geworden . God dank zonder genotsmiddelen???? ik zeg nu tegen iedereen :

de vreugde van de Heer is mijn kracht dit staat ook voor jou klaar ????Top, dat Johan en Brenda hun verhaal delen.

M
Oeps, de vraagtekens in de tekst horen uitroeptekens te zijn.

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify