Jaap Bönker

God

29 april 2019 door Jeffrey Schipper

Jaap hekelt eenzijdigheid over Israël en de Arabieren: "Er rust geen vloek op de moslims"

Er zijn christenen met een warm hart voor Israël. Andere christenen komen vooral op voor de Arabieren in de Palestijnse gebieden. “In de christelijke wereld kiezen we te veel partij,” merkt Jaap Bönker op. De directeur van Stichting Comité Gemeentehulp Israël (CGI) hekelt die eenzijdigheid binnen de christelijke wereld. Waarom? CIP.nl sprak met hem.

“Vaak wordt vergeten dat God nadrukkelijke zegeningen heeft gegeven aan Ismaël,” maakt Jaap duidelijk. “Tot vier keer toe kreeg hij een zegen van God mee. Zijn moeder Hagar was zelfs de eerste persoon in de Bijbel die door een engel van de Heer werd bezocht. Als God tegen Abraham zegt dat Hij hem en zijn nageslacht zou zegenen waren er nog geen kinderen. In de periode dat hij Ismaël geboren wordt zegt God tegen Abraham dat hij zijn nageslacht zal zegenen. Op dat moment was Ismaël zijn enige zoon. Pas na dertien jaar maakt God aan Abraham bekend dat ook Sara zwanger zal worden en dat die zoon de naam ‘Izak’ moet krijgen. Met Hem vervolgt God Zijn plan op weg naar de komst van de Messias.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Lees hier meer over het werk van CGI!

Reacties

De Arabieren zijn inderdaad in Ismaël gezegend, maar de Moslims niet. De beker van Gods wraak vult zich meer en meer, ook wraak op de Moslims … (Openbaring 16). Arabieren doen er goed aan om Islam af te zweren en dat valse geloof weg te doen, dan zullen ze profiteren van de zegen van Ismaël.
A
Een goede, zuivere reactie, Kees! Ik zou willen dat ik honderd plusjes kon geven.
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify