Cor Verkade

Nieuws

26 april 2019 door Cor Verkade

Aanslagen Sri Lanka: de bedekking over de heidenvolkeren

In haar recente column over de terreuraanslagen in Sri Lanka in de Metro roept columnist Ebru Umar het vol verbazing en agressie uit: “Waarom – waarom NOS ?! – moet dagenlang vermeden worden om te melden dat de criminelen moslims zijn? En dat dit een aanslag is, een oorlogsverklaring zo je wilt?”. De NOS zal deze vraag zeker niet beantwoorden, maar zich hullen in stilzwijgen, ongetwijfeld zelf niet beseffend dat het antwoord op de prangende vraag in het boek der Psalmen te vinden is.

Opengeslagen Bijbel
Voor Spurgeons tip om de krant met een opengeslagen Bijbel te lezen, ben ik hem ontstellend dankbaar. Veel nieuwsberichten zouden niet te begrijpen zijn, als je niet het Bijbelse licht erop laat schijnen. Neem nou de terreuraanslagen in Sri Lanka en vergelijk de reacties eens met de schietende crimineel in Christchurch. Neem ook de berichtgeving rondom de terreurdaad van de moslimterrorist in Utrecht en de voorgaande terroristische daden in Den Haag en Amsterdam. Neem nou de reactie op Israëls politieke maatregelen om vrede te bewerkstellingen in vergelijking tot die van de Palestijnen. Neem nou de reactie op de groei van Forum voor Democratie in vergelijking met de groei van GroenLinks. Neem nou de reacties op de Nashville-verklaring in verhouding tot de religieuze executies op andersgeaarden. Neem nou het structureel ophemelen van Obama en het systematisch alleen slechts nieuws verspreiden over Trump. Neem nou het stelselmatig aanduiden van Nederlandse moslimterroristen in Nederland met ‘verwarde man’. Neem nou het de waan ophouden dat de Utrechtse terreurdaad ging om een liefdeswraakactie. Neem nou de stilte of het verhullend woordgebruik na Sri Lanka van de overheden die na Christchurch op manifeste wijze rouwstoeten organiseerden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Helemaal eens met Cor Verkade. De (leugenachtige) wereld reageert selectief op de nieuwsfeiten. Als het om Christenen gaat is er ineens minder aandacht. De aanslagen van een aantal moslims wordt gebagatelliseerd. Dit geldt zeker ook voor aanslagen tegen Israël. God zal eens met alle vijanden afrekenen en recht spreken als Rechter van het heelal. SHALOM
REAGEER
Duidelijk en geen woord Chinees aan.

Maar ja, velen willen er niet aan.

Als ik aangeeft dat vanaf de "introductie" van het zelfmoordterrorisme er al 6000 (!) van zijn geweest, dan wil men bewijs, lijsten ed. En deze zelfmoordenaars staan voor het allergrootste gedeelte op het conto van de Islam.
REAGEER
"Laat ons als orthodoxe christenen hoopvol pal staan voor waarheid en recht, vrede en gerechtigheid, te midden van verduisterende machten en krachten!". Na wat ik hier allemaal gelezen heb (of juist niet), moet ik zeggen: u hebt gevoel voor humor...
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify