echtscheiding

Levensverhaal

Auteur: Jeffrey Schipper

Gertjan heeft twee huwelijken achter de rug: “Mijn tweede huwelijk was niet Gods wil”

Na een dramatische echtscheiding begon Gertjan van der Molen aan een nieuwe relatie. Vorig jaar liep ook zijn tweede huwelijk op de klippen. “Ik heb daar ontzettend veel verdriet over gehad. Emmers vol met tranen!,” vertelt hij. Op 18 mei organiseren Willem en Helen Lingeman een ontmoetingsdag voor gescheiden christenen. Gertjan zal daar zijn verhaal vertellen en blikt in gesprek met CIP.nl alvast vooruit.

Gertjan groeide op in de Christelijke Gereformeerde kerk in Zwolle. Jarenlang zat hij onder het gehoor bij dominee Arie van der Veer, bekend als voormalig presentator van Nederland Zingt op zondag. “Hij heeft mij getrouwd.” Tijdens een weekend met de jeugdvereniging van de kerk is Gertjan gekoppeld aan een meisje met wie hij als 21-jarige in het huwelijksbootje is gestapt. Samen streken ze neer in Zwolle, waar Gertjan druk was met zijn eigen bedrijfje. “Ik hield mij onder meer bezig met parketvloeren, zonwering, garagedeuren en ga zo maar door. Een soort montagebedrijf. Ik deed van alles en was er behoorlijk druk mee.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Echtscheiding
- De mooiste dag van Elyse eindigde in een nachtmerrie: "Ik vroeg God om mijn huwelijk te redden"
- Marianne Grandia scheidde van haar man: "Ik nagelde mijzelf elke dag aan het kruis om wat ik mijn kinderen had aangedaan"
- Pascalle Laban werd verlaten door haar man en ging door een rouwproces: "De pijn van afwijzing in de kerk was heftig"
- Dick trouwde voor de derde keer: “De kerkelijke zegen hebben we nooit gekregen”
- "Er is veel spraakverwarring rondom echtscheiden"
Meer over Echtscheiding »

Reacties

A
Gertjan schrijft: "Kerkgangers wezen hem bijvoorbeeld op de Bijbeltekst ‘het is niet goed, dat de mens alleen zij’" Naar mijn inzicht gebruiken veel kerkgangers Bijbelteksten als een soort 'blindgangers': die laat men 'afgaan' in een situatie waarop de Bijbeltekst helemaal geen betrekking heeft!
Bijbelteksten in hun context lezen en schrift met schrift vergelijken voorkomen veel misstappen. Daarentegen kan een bijbeltekst in sommige situaties richting of bevestiging geven. Onderzoekt alles en behoud het goede staat in direct verband met woorden due namens God worden uitgesproken.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.