waarheid

God

30 april 2019 door Dagelijkse broodkruimels

De vader van de leugen valt Jezus aan met de waarheid

Vervolgens nam de duivel Hem mee naar de heilige stad en zette Hem op het hoogste punt van de tempel. Hij zei tegen Hem: “Als U de Zoon van God bent, spring dan naar beneden. Want er staat geschreven: “Hij zal Zijn engelen bevelen om U op hun handen te dragen opdat U Uw voet niet zult stoten aan een steen.” - Matteüs 4:5-6 - 

Een cliché is niet zomaar een cliché. Een cliché is een cliché omdat de omstandigheden al vaak bewezen hebben dat sommige dingen nou eenmaal gaan zoals ze gaan.  Zijn zoals ze zijn.

Laatst hadden Jeanne Marij en ik het met vrienden over vakantie. En als ouders van jonge kids praten over vakantie gaat het al snel over het belang van het vermaak van die kids. “Want,” hoorde ik mezelf zeggen, “als de kids het naar hun zin hebben, dan de ouders ook..”  - ..gelach en bevestigend geknik.. - 

Cliché
En omdat het een cliché is, accepteren we het als waarheid, want tja, zo is het toch?

Niet dus. Soms neem je iets voor waarheid aan omdat het een cliché is, omdat het overeenkomt met jouw en andermans persoonlijke ervaring, jouw waarheid. Soms geloof je stellig en oprecht ergens in omdat het altijd zo geweest is voor jou, voor je ouders of voor de sociale community waar je bij hoort.

Soms luister je ergens naar omdat het simpelweg goed klinkt. Maar iets wat goed klinkt hoeft niet altijd waar te zijn. Heel vaak niet zelfs. Iets wat klinkt als een klok kan zomaar eens de dood van de waarheid inluiden. (1 Korintiërs 13:1)

Opvoeders hebben het naar hun zin als de kinderen zich veilig weten in een door de opvoeders gecreëerde omgeving waarin de kids kunnen groeien en bloeien en vrijheid ervaren door de rekbare kaders die door deze opvoeders liefdevol zijn vastgesteld.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify