Dirk Coenen

God

30 april 2019 door Patrick Simons

Oproep tot standvastigheid: "Ik ben de enige christen in mijn vakgroep"

Tijdens de lerarenopleiding natuurkunde komt Dirk Coenen erachter hoe alleen je eigenlijk als christen kunt staan in onze moderne samenleving. Coenen die nu in het tweede jaar van zijn opleiding zit, belandde daardoor "in een rabithole van cultuurhistorie". Dat mondde uiteindelijk uit in een boek voor jonge christenen waarin vooral de oproep tot standvastigheid centraal staat.

"Ik ben de enige christen in mijn vakgroep", steekt Coenen van wal. Hij vertelt dat hij studeert aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. "Ik merkte een hele grote kloof tussen mij en de andere studenten, vooral als het gaat om gedrag, temperament, en de kijk op de wereld. Ik wil met mijn boek jonge christenen oproepen om standvastig te blijven, juist in een tijd van afval. Het gaat daarbij vooral om standvastig in gedrag en het christelijke leven. Het gaat er niet zozeer om dat je gaat evangeliseren, want niet iedereen is daar geschikt voor. Het gedrag kan echter al meer dan genoeg zeggen, zeker in een wereld waarin het christelijke gedrag niet meer zo normaal is. Het kan juist dan prachtig zijn om je toch naar de christelijke normen en waarden te gedragen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Coenen schreef het boek 'De opkomst en de val van het Christendom', klik hier voor meer informatie.

Reacties

Op iedere school zijn toch lessen over levensbeschouwing. Juist deze lessen zijn geschikt om andere godsdiensten af te spiegelen tegen het christendom, als één van de grootste godsdiensten, waaruit de Nederlandse cultuur door gevormd is. Zaak is wel dat de christelijke docent kennis heeft van de geschiedenis en van de andere godsdiensten. Refereren aan b.v. de christelijke feestdagen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify