kruis Jezus

God

19 april 2019 door Conny Luchtenburg-van Cappellen

Een vrolijk Paasfeest in de kerk: te goedkoop?

Het is bijna Pasen. Overal om ons heen zien we de tekst “Vrolijk Pasen”. Dit zullen wij elkaar in de kerk nooit toewensen. Ons is geleerd dat dit te goedkoop klinkt ten opzichte van het offer dat de Heere Jezus bracht op Goede Vrijdag. Maar steeds meer krijg ik het idee dat juist dát de grote vergissing van de kerk is. Goede Vrijdag is een eerbiedige gedenkdag, maar met Pasen is er reden om intens blij en dankbaar te zijn. De Heere Jezus Die de dood overwon is tenslotte de kern van een niet te bevatten heerlijk evangelie.

Merkwaardig
Er is iets merkwaardigs aan de hand. Het feestelijke aan de boodschap van het evangelie wordt overschaduwd door de ernst van onze tekortkomingen en het gewicht van de eeuwigheid: ‘het gaat zomaar niet’. Alvorens we deel mogen krijgen aan het offer van de Heere Jezus moeten we eerst zoveel beleven en bewenen. Daarbij is het een hele klus om ons gezins- school- en kerkverband binnen de tradities te houden. We bevechten onze waarheid en zijn druk om het schip binnen de veilige kerkhaven te houden. Deze focus is een ingewikkelde en vermoeiende bezigheid. We blijven veelal in onszelf hangen en komen nauwelijks aan God en Zijn liefde voor de wereld toe. Ik denk dat er iets anders en heel gevaarlijks aan de hand is. De egocentrische invloed van onze 24-uurseconomie heeft zich volledig in haar macht. We scheppen er vooral op zondag een degelijke kerksaus over.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Volgens mij heeft de regenboog de betekenis van Gods trouw tegen onze ontrouw. Als teken na de zondvloed. En ja we zitten (nog) wel "in het strijdperk van dit leven" Ps 89 berijmd. En helaas wij zijn gevallen mensen. Zie Gen. Gelukkig dat de Heere Jezus onze vloek op zich wilde nemen, als wij in Hem geloven, wonderlijk als gunsteling worden geduid.
REAGEER
B
Een heel diepe,positief confronterende Paasboodschap. Hopelijk geen nodeloos roepende in onze westerse (N.L.) woestijn.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify