geestelijk

God

17 april 2019 door Dick van den Bos

David de Vos voelde als evangelist de druk om een spetterend geestelijk leven te hebben: “Het was nooit goed genoeg”

David de Vos kent het als geen ander: indrukwekkende christelijke conferenties waar je God op krachtige manier ervaart en waar de lat heel hoog gelegd wordt. Mensen gaan massaal naar voren en wijden zich toe om elke dag vroeg hun bed uit te gaan om veel te bidden. “Totdat het weer maandag is, en het toch heel lastig blijkt om dit vol te houden. Mensen voelen zich dan snel tekortschieten. Tegen hen wil ik zeggen: ‘Als je maar één minuut met God door brengt, dan houdt Hij nog even veel van je. God is blij met elke minuut die je Hem geeft’”, zegt David de Vos.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om je aan te melden voor Simply Jesus met David de Vos, zandtovenaar Gert van de Vijver en zangeres Sharon Kips. Op de dag krijg je tevens David’s nieuwste boekje ‘Geloven op maandag’ cadeau.

Reacties

Ik begrijp het idee, maar desondanks; ik zou er niet aan moeten denken om maar twee minuten met God door te mogen brengen. Het is mijn basis, het is mijn kracht voor de hele dag om met God de Vader te zijn. Vanuit die plek doe ik alles. Het lijkt me juist als je het zo druk hebt met een gezin zo essentieel om tijd met Hem te nemen, zodat je gevuld bent om alles op Zijn kracht te kunnen doen. Als een half uurtje met God je uitput, ligt dat niet aan de relatie die je met God hebt? Ben je dan niet meer een slaaf dan een kind?
A
David moet volgens mij net als zoveel van die 'grote sprekers' nog een hoop bijleren en afleren. Vroeg of laat komen ze daar (als ze gezeglijk zijn) achter. Maar daaraan vooraf wordt er door allerlei (vast wel goed bedoelde) geestelijke krachtpatserij nogal wat verwarring gesticht bij de 'eenvoudige hoorders'.
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify