Ds. J. J. van Eckeveld en zijn vrouw

Levensverhaal

16 april 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. Van Eckeveld heeft MS: "Ik durf God niet te vragen om genezing"

“Ik durf God niet om genezing te vragen en geloof dat ik deze ziekte moet dragen. In de oefenschool van het lijden helpt het mij om de Heere Jezus te volgen,” zegt ds. J. J. van Eckeveld. Deze maand gaat de gereformeerde gemeente-predikant uit Zeist vanwege gezondheidsredenen met emeritaat. Sinds 1994 lijdt de dominee aan Multiple sclerose (MS). Hij en zijn vrouw merken op dat zijn krachten afnemen. CIP.nl sprak met de predikant en zijn vrouw over leven met MS, het domineesbestaan en bidden om genezing.

“Zo’n 25 jaar geleden kon ik niet goed meer zien met één van mijn ogen en ben zelfs bijna blind geweest,” herinnert de dominee zich. “Via een oogarts werd mij een prednisonkuur voorgeschreven. Mijn oog is vervolgens bijna volledig hersteld. Ik kreeg te horen dat de oorzaak onbekend is en in de toekomst meer duidelijk zou worden. Met die boodschap ging ik naar huis.” Vier jaar later kreeg Van Eckeveld problemen met lopen. “Ik weet nog dat ik mij aan de kerkbanken vast moest houden om tijdens een dienst naar voren te lopen. Zonder steun lopen ging niet. Daarna ben ik voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest en werd vastgesteld dat ik MS heb.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Ik zou wel om genezing durven bidden laat aan God wat Hij kan doen maar laten wij

Jacobus 5 in de praktijk brengen. Ik geloof in wonderen ook als we ouder zijn.
P
Waarom zou u niet vragen om genezing, bidden is wandelen en praten met God. De vrijmoedigheid die je mag ontvangen in de omgang met God waar je alles aan Hem mag vragen dan zal het zo zijn dat al het aardse ongemak een minder belangrijke plek in je hart mogen ervaren.
L
U bepaalt zelf t lijden in Uw leven, lijkt t wel. God wil graag geven. Ook gezondheid.

Als U lijd zonder dat dat nodig is kan dat ook n vorm van trots zijn.
Toon meer reacties (13)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?