Bijbel

God

17 april 2019 door Dick van den Bos

Docudrama Moderne Wetenschap in de Bijbel: Waarom de Bijbel kennis bevat die de wetenschap duizenden jaren voor is

De Bijbel, een interessant literair werk uit voorbijgegane eeuwen of nog steeds relevant voor vandaag? Dat is de vraag die centraal staat in ‘Moderne wetenschap in de Bijbel’. De film laat - net als het uitvoerig gedocumenteerde boek - onomstotelijk zien dat de Bijbel kennis bevat die de wetenschap duizenden jaren vooruit is. Er is wetenschap in de Bijbel, veel meer dan in enig ander boek uit de oudheid. Bekijk de film hier.

Hoe is die kennis in de Bijbel terechtgekomen? Een fascinerende vraag! Toepassing daarvan had miljoenen mensen het leven kunnen redden, zoals bij de epidemieën van melaatsheid, pest en cholera. Ook nu zou deze kennis talloze ziektegevallen kunnen voorkomen, zoals hart- en vaatziekten en geslachtsziekten. Over het boek werd gezegd: “Zelden werd zo'n breed scala aan wetenschappelijke kennis uit de Bijbel op leesbare wijze bijeengebracht en toegelicht. Omdat veel van die kennis menselijkerwijs niet te weten viel, moet er indertijd een grote Auteur achter de vele auteurs van de Bijbel hebben gestaan. Tot die conclusie leidt het boek dat u nu in handen hebt.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
De oudste delen van het Oude Testament zijn wel tot 3500 jaar oud, met name de wetgeving (w.o. Exodus, Leviticus). Je ziet daarin o.a. een reine gematigde levensstijl terugkomen, die zijn tijd ver vooruit was.De Bijbel is echter geen wetenschappelijk boek, maar is het verhaal van God met deze wereld. Wetenschap en geloof zijn twee verschillende zaken. Uiteindelijk is het bestaan van God niet te bewijzen, het vraagt geloof.
B
Je hebt geen idee waar je het over hebt he? Vergelijk de kennis van de joden eens met kennis van de Babyloniers of de Egyptenaren. Niks "zijn tijd ver vooruit"...

En Hobrink is een oplichter. Hij belicht dom bijgeloof bij de egyptenaren met "kennis van de joden". In plaats van ook het bijgeloof bij joden te belichten of goede dingen uit de tijd van de Egyptenaren. Plus hij deed aan plagiaat.https://www.nd.nl/nieuws/algemeen/plagiaat-in-boek-van-ben-hobrink.134738.lynkxToon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher