Broodkruimels

God

16 april 2019 door Martijn, Dagelijkse Broodkruimels

Hoe vaak vinden we likes van mensen belangrijker dan likes van God?

Soms lieg ik tegen mezelf omdat mijn voeten simpelweg de bodem van het leven niet kunnen raken. Omdat ik geen steun vindt voor mijn opvattingen in mijn huidige omstandigheden. Omdat de film in mijn hoofd zo anders is dan de scène van de realiteit die ik om me heen zie. En daarom is het soms makkelijker om tegen mezelf te liegen en mezelf een verhaal te vertellen omdat het verhaal beter overeenkomt met dat wat ik zie dan de waarheid zelf.

Vind je dat gek?
Leg deze gedachte eens op jóuw leven. Geloof jij vaak ook niet liever in verhalen omdat je bang bent dat de waarheid wel eens heel pijnlijk kan zijn?

Kom op. Wees eerlijk. Natuurlijk wel.

Het vraagt vaak wel intensief denkwerk en goed onderscheidingsvermogen om de verhalen van de waarheid te kunnen scheiden. De verhalen die we geloven bevatten vaak ook veel waarheid. Dat maakt het nou net zo moeilijk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om naar de website te gaan van Dagelijkse Broodkruimels

Reacties

T
Dat zijn waardevolle gedachten.citaat: Jij bent gemaakt om je voldoening en je vreugde te vinden in Hem, die jou liefheeft.

Dat is waar.

En de andere kant, die van God, daarvan hierbij een uitleg over : _De Heer verheffe zijn Aangezicht over u._uit de Aaronitische zegenbede. Dat de Heer zich over jou mag verblijden.Shalom.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify