Pierre Valkering

Levensverhaal

15 april 2019 door Sjoukje Dijkstra

Homopriester Pierre Valkering voelt zich als de verloren zoon: "Ik ben een grote zondaar"

Vier jaar lang werkte hij in het geheim aan zijn openbare biecht. Zondag 31 maart was het zover, en presenteerde priester Pierre Valkering – ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum - zijn boek ‘Ontkleed niet naakt staan’. Zijn levensverhaal, dat in oorsprong alleen voor Jezus bedoeld was.

Ontspannen zit hij in zijn stoel in zijn werkkamer van de pastorie naast de Vredeskerk. Rechts van hem staan twee bossen bloemen, waarvan hij er een heeft gekregen vanuit de parochianen. Om hem een hart onder de riem te steken. De andere bos is een bos rozen, speciaal gekweekt in de regenboogkleuren. “Mooi hé?” zegt hij zichtbaar trots.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Phil. 3 :2 .... Het komt aan in deze tijd van verwarring op duidelijkheid van de Gemeente onderscheiding van geesten !!!
REAGEER
M
Een open, kwetsbaar verhaal, steen in de vijver van zelfgenoegzaamheid. Juist deze periode - voor Pasen, een periode waarin we ons allemaal realiseren Christus nodig te hebben, omdat we gewoon niet zonder zonde zijn. Niemand. Wie zonder zonde is, gooit de eerste steen. En wanneer er vergeving is, (en die is er voor eenieder van ons) mogen we verder met Hem op weg; ook allemaal; en gaat God als vader mee, Hij laat niet los. Laat de barmhartigheid van Christus ook ons 'zegel' zijn; en het oordeel ver van ons.
J
In het psalmboek voor de protestantse kerken lees/zing ik wat Koning David al voor ons opschreef: "Ik bekende o Heer' aan U oprecht mijn zonden. ik verborg geen kwaad wat in mij werd gevonden maar ik beleed , na ernstig overleg mijn boze daden, U nam die gunstig weg. daarom zal tot U een ieder van de vromen, in vindenstijd met ootmoed smekend komen. Een zee van ramp mag met haar golven slaan: Hoe hoog zij ook gaan, zij raken mij niet aan! " Lees allen: "Eindelijk Thuis": over de terugkeer van de verloren zoon geschreven door Henri Nouwen
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify