The Passion
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 april 2019 door Jeffrey Schipper

The Passion bereikt miljoenen mensen: “Ik had nooit verwacht dat het zó succesvol zou zijn”

“Toen ik ruim tien jaar geleden las dat maar 27 procent van de Nederlanders wist waar Pasen over ging, dacht ik: ‘wat kan ik daaraan doen?’ Want of je het nu uit religieus, historisch of cultureel perspectief bekijkt: iedereen zou dit verhaal moeten kennen.” Initiator en producent Jacco Doornbos vertelt over het waarom en wat van The Passion: het muzikale tv-evenement waarin het lijden en de opstanding van Jezus centraal staan.

Maar liefst 3,2 miljoen kijkers stemden vorig jaar af op de live-uitzending van The Passion. Om je er een voorstelling van te maken hoeveel mensen dat zijn: stel je zestig keer de sing-in van de Pinksterconferentie voor. Al deze mensen horen het verhaal van Jezus in begrijpelijke taal.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

P
Voor mij wordt The Passion niet gemaakt: ik ken het verhaal al vanaf mijn vroegste jaren. Wat ik niet begrijp is dat christenen het constant hebben over het Paasverhaal! Dat is voor mij wezenlijk iets anders. Van de week werd een klein meisje op tv gevraagd wat de Mattheüs-Passion van J.S. Bach is, ze zong er zelf in mee, en wat zei ze: het gaat over Pasen. Welnu, alleen de slotnoten van de MP gaan over Pasen: de dissonant vloeit door naar een rein akkoord en is een verwijziging: met de dood van Jezus eindigt het niet maar er komt een vervolg.
P
Bach kon ook niet anders, het suk moest immers op Goede Vrijdag worden uitgevoerd in de eredienst en pas op Paaszondag kwam het Paasverhaal aan de orde. Waarom wordt The Passion een Paasverhaal genoemd? Wees duidelijk in alle uitspraken die je hierover doet, want een Passieverhaal heeft een heel andere inhoud dan het Paasverhaal. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar zijn wel heel verschillend. En wat is de vreugde van Pasen zonder het leed en lijden van daarvoor? Er zijn weinig Passion-kijkers die hier iets van begrijpen!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.