Marianne Grandia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

04 juni 2019 door Patrick Goede

Marianne Grandia scheidde van haar man: "Ik nagelde mijzelf elke dag aan het kruis om wat ik mijn kinderen had aangedaan"

"In mijn eerste huwelijk was ik er vooral op gericht om gelukkig te worden. We waren God wel een beetje kwijtgeraakt", zegt Marianne Grandia, ze schreef het boek LichtvalEen intelligent geschreven boek dat de vinger op de zere communicatieplek legt. Veel relaties en huwelijken staan onder druk. Marianne is naast schrijfster ook oprichter van Selah, een toevluchtsoord voor vrouwen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Echtscheiding
- Nico van der Voet heeft een boodschap voor gescheiden christenen: "Verbreek je trouwbelofte niet"
- Christelijk scheiden: hoe is dat mogelijk? 3 huwelijkscoaches geven antwoord
- Willem Lingeman: "Uitzonderingsregel om te mogen scheiden bestaat niet"
- Echtscheiding is een pijnlijke verlieservaring: hoe ga je verder?
- Wat kun je doen als een relatie of huwelijk dreigt te stranden?
Meer over Echtscheiding »

Klik hier om het boek van Marianne Grandia te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Dit boek is in alle opzichten een heel mooi leerzaam boek, eigenlijk zou iedereen dit moeten lezen waardevol. bedankt voor je eerlijkheid Marianne . Ik heb een Prachtig huwelijk achter de rug ( mijn man is overleden helaas) jong .maar voor t prachtig werd moesen we ook door diepte heen alles zit in goed communiseren. en nu mag ik ook gelukkig zijn met mijn huidige man al weer 14 jaar. Als jij steeft naar gelukkig maken wordt je zelf ook gelukkig zeker als de ander dat ook graag wilt kom je beiden niets te kort. Gods zegen Marianne in alles.
Vreemd dat mensen het 'jong trouwen' zo eruit pikken. Ik zie om mij heen zoveel 25+ ers die openlijk aangeven zich niet meer te kunnen binden omdat ze al een eigen leven hebben opgebouwd. Relatie na relatie mislukt, en ook wel logisch natuurlijk, want de persoon die 'erbij' komt moet wel overal inpassen. En zo worden er alsnog na verloop van tijd 'vreemde' keuzes gemaakt. Ik denk dat je op grond van de Bijbel en de schepping wel kan zeggen dat jong trouwen veruit in alle opzichten het beste is.
en het punt wat de schrijfster aangeeft is dit: "In mijn eerste huwelijk was ik er vooral op gericht om gelukkig te worden. We waren God wel een beetje kwijtgeraakt"Dat is denk ik een algemeen probleem als je niet leert de ander hoger te achten dan jezelf en God lief te hebben boven alles. Dan zoek je bij elkaar wat je alleen bij God kan vinden.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (4)