Marianne Grandia

Levensverhaal

04 juni 2019 door Patrick Goede

Marianne Grandia scheidde van haar man: "Ik nagelde mijzelf elke dag aan het kruis om wat ik mijn kinderen had aangedaan"

"In mijn eerste huwelijk was ik er vooral op gericht om gelukkig te worden. We waren God wel een beetje kwijtgeraakt", zegt Marianne Grandia, ze schreef het boek LichtvalEen intelligent geschreven boek dat de vinger op de zere communicatieplek legt. Veel relaties en huwelijken staan onder druk. Marianne is naast schrijfster ook oprichter van Selah, een toevluchtsoord voor vrouwen.

Marianne, jij hebt het boek Lichtval geschreven. Kun je kort uitleggen waar het verhaal over gaat?
"Het gaat over een echtpaar dat elkaar kwijtgeraakt lijkt te zijn. Zij denkt te weten hoe hij over haar denkt en andersom. Ze trekken conclusies die vooral voortkomen uit hun emoties en gevoelens van pijn, eenzaamheid en afwijzing. Dat wordt aan het licht gebracht door de keuze die ze moeten maken. Die keus is als volgt: 'Ben ik erop gericht om gelukkig te worden of gelukkig te maken?'"

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Echtscheiding
- De mooiste dag van Elyse eindigde in een nachtmerrie: "Ik vroeg God om mijn huwelijk te redden"
- Gertjan heeft twee huwelijken achter de rug: “Mijn tweede huwelijk was niet Gods wil”
- Pascalle Laban werd verlaten door haar man en ging door een rouwproces: "De pijn van afwijzing in de kerk was heftig"
- "Er is veel spraakverwarring rondom echtscheiden"
- Je mag als christen scheiden en hertrouwen
Meer over Echtscheiding »

Klik hier om het boek van Marianne Grandia te bestellen

Reacties

R
Dit boek is in alle opzichten een heel mooi leerzaam boek, eigenlijk zou iedereen dit moeten lezen waardevol. bedankt voor je eerlijkheid Marianne . Ik heb een Prachtig huwelijk achter de rug ( mijn man is overleden helaas) jong .maar voor t prachtig werd moesen we ook door diepte heen alles zit in goed communiseren. en nu mag ik ook gelukkig zijn met mijn huidige man al weer 14 jaar. Als jij steeft naar gelukkig maken wordt je zelf ook gelukkig zeker als de ander dat ook graag wilt kom je beiden niets te kort. Gods zegen Marianne in alles.
REAGEER
W
Ik denk dat ik , misschien juist ook als man zijnde dit boek ga lezen. Verder kan ik met verwondering zeggen: “Is trouwen op je negentiende jaar niet veel en veel te vroeg?” Als ik naar mezelf kijk. Is dat inderdaad veel te vroeg. Ik was nog geen man toen ik 19 was. Maar een boze opstandige rebelse puber.
REAGEER
Vreemd dat mensen het 'jong trouwen' zo eruit pikken. Ik zie om mij heen zoveel 25+ ers die openlijk aangeven zich niet meer te kunnen binden omdat ze al een eigen leven hebben opgebouwd. Relatie na relatie mislukt, en ook wel logisch natuurlijk, want de persoon die 'erbij' komt moet wel overal inpassen. En zo worden er alsnog na verloop van tijd 'vreemde' keuzes gemaakt. Ik denk dat je op grond van de Bijbel en de schepping wel kan zeggen dat jong trouwen veruit in alle opzichten het beste is.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify