eenheid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 april 2019 door Jeffrey Schipper

HELP! De vrouwen zorgen voor gedoe in de kerk

Volgend jaar telt Nederland weer eens zeventien miljoen bondscoaches. De kans is groot dat Oranje dan meedoet aan het EK voetbal. In iedere huiskamer heeft men dan een mening over het spel van het Nederlands elftal.

Soms lijkt er in de kerk een eeuwigdurend ‘kampioenschap’ gaande. Er zijn namelijk tal van hete hangijzers waarover christenen een verschillende mening hebben. Vaak is die mening niet relevant, maar soms kun je er als gelovige niet omheen. Een paar maanden geleden werd christelijk Nederland min of meer gedwongen om een mening over homoseksualiteit te hebben vanwege de Nashvilleverklaring. Dit keer zijn de christelijke gereformeerde christenen aan de beurt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CGK-crisis vrouw in het ambt
- Andries Knevel: "Voor het eerst weet de CGK het niet meer" - CIP Podcast
- Vrouw in ambt: Prof. dr. Selderhuis wil gesprek over bestaansrecht CGK
- CGK-synode: Toch geen uitstel over wel of geen vrouw in ambt
- Wel of geen vrouw in ambt? Synodebestuur CGK pleit voor uitstel
- Kerk in Hilversum benoemt vrouwelijke ouderling ondanks advies CGK-synode
Meer over CGK-crisis vrouw in het ambt »

Reacties

Toch gaat het hier weer over Bijbelse regels, die door Paulus zijn gesteld. De GKV heeft het groen licht al gegeven voor de vrijzinnigheid en in de CGK is de strijd nog gaande, wel of niet overstag gaan met kans op een scheuring.

Allemaal voortkomend uit de wereldse emancipatiedrang van de vrouw en de softheid van vele christenen m.b.t. het Bijbelse regels. Het Schriftgezag en scheppingsorde zijn in het geding. Het volk gaat verloren door gebrek aan kennis (van God).
J
Wat ik mij afvraag is dit: wat is precies 'wereldse emancipatiedrang'? En is emancipatie-'drang' niet iets typisch 'werelds'? Zo ja, heeft 'wereldse emancipatiedrang' ook iets weg van een pleonasme.

Ik zou de vraag van Klaas aan mijn eigen vrouw kunnen voorleggen, maar dan moeten we het eerst eens zijn over de betekenis van 'wereldse emancipatiedrang'.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen