homolobby
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

11 april 2019 door Dick van den Bos

Hugo Bos strijdt onder politiebegeleiding tegen de homolobby: “Linkse groepen proberen ons de mond te snoeren”

De christelijk-conservatieve organisatie Civitas Christiana wordt steeds nauwer op de huid gezeten door de linkse activisten van Antifa. Intimidaties op hun eigen terrein, bedreigingen, spullen die vernield worden. Volgens Hugo Bos is er een reden dat hun acties venijnig zijn. “Nederland is duidelijk aan het verrechtsen. De nieuwe generatie jongeren is niet zo lyrisch over abortus of homorechten als dat ze hopen. Dat kun je duidelijk zien op YouTube, een belangrijke graadmeter van het politieke klimaat.”

Het gezin is de hoeksteen van de samenleving. Het is de kiemcel van waaruit de samenleving zich opbouwt en uitbreidt. Daarom moeten wij opkomen voor het gezin. Het is voor hun welzijn dat de campagne Gezin in Gevaar actie voert.
CIP+ logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door CIP+ lid D Romeijn.

Word ook lid

Afgelopen maand werd Civitas Christiana weer flink lastiggevallen door Antifa. “We protesteerden in Nijmegen bij een voorleessessie van een travestiet voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Uit die verhaaltjes komt naar voren dat kinderen hun geslacht kunnen veranderen. Dat creëert grote onzekerheid bij de kinderen in wie ze eigenlijk zijn. In de verhaaltjes gaat het bijvoorbeeld over een varkentje dat een schaapje wil worden. In feite leren ze dingen die niet kunnen.

Kinderen hebben een grote fantasie. Het is zeer ernstig, omdat 40 procent van de transgenders zelfmoord pleegt. Onlangs wilde James Caspian van de Bath Spa University onderzoeken of transgenders echt gelukkig zijn na een transitie. Dat is hem door zijn universiteit verboden. Deze feiten mogen namelijk niet op tafel komen.”

Een veelgebruikt argument is dat de zelfmoord komt door een gebrek aan acceptatie. Hoe kijk jij hiernaar?
“Dat is onzin. Hoe komt het dat Joden of zwarte mensen niet massaal zelfmoord plegen? Zij voelen zich toch ook vaak achtergesteld? Het probleem zit veel dieper. Het is bovendien onmenselijk om tieners in hun vroege puberteit aan de hormonen te zetten.”

"Laatst was er een onderzoeker, James Caspian van de Bath Spa University, die wilde onderzoeken of transgenders nou echt gelukkig zijn na een transitie. Dat is hem door zijn universiteit verboden."

“Er wordt voortdurend op gewezen om jezelf te laten opereren. Veel kinderen zitten op jonge leeftijd aan de hormonen omdat ze zich onzeker voelen door de hele LHBT-campgne. Dat is de reden dat wij protesteren. We gaan naar winkelcentra, treinstations, universiteiten; de reacties van het publiek zijn op wat wij zeggen zin vaak positief.”

Jullie krijgen veel verzet van de linkse organisatie Antifa, kun je daarover vertellen?
“Ja, we krijgen zelfs politiebescherming als we de straat opgaan. Dat kwam door herhaaldelijke aanvallen van Antifa, bijvoorbeeld op ons privéterrein. Het was geen verrassing dat ze ons nu weer zouden aanvallen. Maar gelukkig heeft de politie ons beschermd. Pas later werd de sfeer grimmig, omdat de activisten ontdekten waar onze auto stond. Daar verzamelden zij zich en wachtten ze ons op met sjaals voor hun gezichten.”

Nijmegen staat bekend als een progressieve, linkse stad. Is dat wel de beste plek om te demonstreren?
“Er zijn zeker veel mensen die het niet met ons eens zijn, maar mensen reageren meestal op een beschaafde manier. Daarnaast krijg je ook veel positieve reacties, vooral van jonge mensen. Bij ouderen denk je vaak dat ze een beetje conservatief zullen zijn, maar zij zijn in veel gevallen heel links. Maar jonge mensen onderschrijven vaak ons verzet. En inderdaad, als we naar Gouda gaan, is deze steun nog véél groter.”

“Er wordt voortdurend op gewezen om jezelf te laten opereren. Veel kinderen zitten op jonge leeftijd aan de hormonen omdat ze zich onzeker voelen door de hele LHBT-campgne."

Zie jij conservatisme onder jongeren toenemen?
“Ja, zonder twijfel. Je ziet het aan de populariteit van Forum voor Democratie, bijvoorbeeld. Maar ook op YouTube. Daar zijn conservatieve sprekers als Jordan Peterson of Ben Shapiro mateloos populair. Zij verkopen miljoenen boeken. Peterson werd bekend omdat hij een omgebouwde vrouw weigerde om als vrouw aan te spreken. Hij zei: ‘Ik spreek hem aan zoals ik hem zie’. Hij is daar zwaar voor onder druk gezet. Maar jongeren kijken nauwelijks linkse televisie, nee, zij kijken hiernaar.”

Jullie krijgen politiebescherming, zijn er niet veel mensen die ervoor terugschrikken om met jullie mee te demonstreren?
“Gelukkig zijn er nog échte mannen! We waren afgelopen keer met achttien man en met de politiebescherming erbij kan er niet veel gebeuren. Vorige keer lagen er wel stenen bij de bus, maar we verdenken hen ervan dat ze die gewoon hebben neergelegd. Ze denken bij Antifa dat wij bang worden en stoppen, zoals hun acties vaker tot resultaat hebben. Maar ze hebben zich vergist. We laten ons niet aan de kant zetten.”Hoe zie je deze strijd? Als christenvervolging of als een strijd tussen links en rechts?
“Ze hebben lijm in het slot gedaan en ons terrein gebarricadeerd, tot dan toe zou dat politiek kunnen zijn. Maar ze hebben ook een schilderij opgehangen met deze tekst erbij: ‘Onze lieve satan, de beschermer van alle marxisten en LHBT’ers.’ Ze benoemen satan als de beschermer van homo’s. Daarmee laten ze zien dat de strijd ook voor hen geestelijk is. Wij bidden tot de aartsengel Michael om bescherming, anders zou het niet gaan. Er is een geestelijke strijd aan de gang.”

"Peterson werd bekend omdat hij een omgebouwde vrouw weigerde om als vrouw aan te spreken. Hij zei: ‘Ik spreek hem aan zoals ik hem zie’. Hij is daar zwaar voor onder druk gezet."

Je voert deze strijd een aantal jaar, is die te winnen?
“Uiteindelijk winnen we, want God wint uiteindelijk. Het onbevlekte hart van Onze-Lieve-Vrouw zal triomferen. Stel dat je een kerkgebouw wil vernietigen, dan vernietig je eerst het dak en dan de banken. Maar als je bij het fundament komt, is er op een gegeven moment niets meer te slopen. Dat punt is nabij. Zo wil de revolutie onze beschaving vernietigen. Ze hebben hiervoor steeds minder energie, omdat er steeds minder te slopen is. Aan de andere kant worden de conservatieve mensen steeds vitaler. De laatste keer waren er meer dan 10.000 man bij de Mars voor het Leven. De waarheid is makkelijker te verdedigen dan de leugen.”

“Je ziet ook dat Antifa op hun eigen website zet: ‘Civitas Christiana raakt een gevoelige snaar.’ Ze geven aan dat het debat verrechtst en eigenlijk geven ze toe dat wij aan het winnen zijn. In Amerika is Trump aan de macht, in Brazilië Bolsanaro. Dit zijn misschien niet de meest voorbeeldige christenen, maar wel pro-life en voor de vrijheid van christenen. We zien dat onze acties effect hebben en dat het onze vijanden pijn doet. We zijn terrein aan het terugwinnen. We zien het aantal donateurs toenemen.”

CIP+ logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor CIP+

Je las net een gratis CIP+ artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand
Lees hier meer over het werk van Civitas Christiana!

Reacties

H
Kritiek hebben en uiten, vragen hebben en stellen, aan de linkerkant willen ze er niet veel van weten. Laatst nog een kort gesprekje met iemand die monogamie maar onzin vindt. En hoe zit het met al die gebroken gezinnen, (v)echtscheiding, waarbij men zich uiteraard haast om te zeggen dat het bij die en die zo ontzettend goed heeft uitgepakt, hoe zit het met die duizenden kinderen die niet opgroeien met een vader én een moeder? Ik zie hierdoor een hele nieuwe zorgindustrie ontstaan rondom trauma's en gedragsstoornissen.

Bedankt Hugo voor je moedige strijd. Als een Noach in de dagen van Noach.
Als een wàt? *proest*
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events