Rohingya

God

05 april 2019 door Dick van den Bos

Als moslim wilde Mabud christenen te grazen nemen: “Zelfs in de Koran staat dat Jezus God is”

Dominee Mabud groeide op in een streng moslimgezin en kreeg een afkeer van het christendom. Hij zocht christenen op om hen op fouten te betrappen, zodat ze vervolgd konden worden. Maar toen hij de Bijbel begon te lezen om tegen hen te gebruiken, werd hij plotseling diep geraakt. Mabud kwam tot geloof in de Heere Jezus en ging dat verspreiden onder moslims. “Ik ontdekte steeds meer hoeveel er over Jezus in de Koran staat. Niet alleen uit de Bijbel, maar zelfs uit de Koran kun je afleiden dat Jezus God én de enige Redding voor mensen is.”

Mabud is in Nederland, op bezoek bij Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC), die hem ondersteunt bij zijn werk in Bangladesh. Hij vertelt hoe hij opgroeide als moslim jongen, zich bekeerde tot het christendom en nu veel moslims tot geloof ziet komen. “Ik ben opgegroeid in een gelovige familie met zes broers en twee zussen. Twee broers zijn nu imam en geven leiding aan een islamitische gemeenschap. Als kind leerde ik om de Koran te memoriseren en gebeden uit te spreken. Als familie waren wij heel serieus. We hadden zelfs geen tv thuis, dat was niet toegestaan.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Tijdens de HVC Regiotour op 5 of 6 april kunt u dominee Mabud ontmoeten. Klik hier voor meer informatie!

Reacties

J
Ik vind het gevaarlijk hoe er over de Koran wordt gesproken. Er zijn veel teksten die weinig sympathie opbrengen voor christenen en Joden en dan druk ik mij zacht uit. Wel worden er alle mogelijke verhalen verdraait die een link hebben met de Bijbel. Het risico van dit soort verhalen is, dat zij de trend in de christelijke wereld bevestigen, waarbij er steeds meer sympathie ontstaat voor de Islam als broedergodsdienst.
B
Aan Jan:gevaarlijk hoor, om meer sympathie te hebben voor een andere religie. Het zou je maar gebeuren. Sympathie voor anderen. De wereld zal in elkaar storten.. Neen, liever slaan we moslims de hersenen in en vice versa. Dat is veel gezonder...
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Jeffrey vond Ds. De Heer een ketter...