Hugo Bos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 april 2019 door Dick van den Bos

Is het terecht dat Hugo Bos boos werd tijdens het interview met EenVandaag? - CIP Podcast

EenVandaag had vorige week een interview met Hugo Bos van Civitas Christiana en dat liep niet goed af. Hugo was niet te spreken over de vragen en stopte het interview. Vervolgens zei hij tegen een collega in een andere ruimte dat cameraman en verslaggever van EenVandaag verrot zou slaan als ze niet oppassen. Dick en Jeffrey bespreken het nieuws in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Beluister het fragement vanaf minuut 10:30

Dick: “Tijdens het interview stelde reporter Guido Vermeulen pikante vragen aan Hugo Bos. Je zou de vragen ook gekleurd kunnen noemen. Hij beschuldigde Hugo ervan dat zijn organisatie vrouwen lastigvalt bij abortusklinieken. Daarbij vroeg Guido wie Hugo is om dat te doen. Toen was Hugo er klaar mee en wilde hij stoppen.”

Jeffrey: “En toen liep hij de deur uit, met het microfoontje nog op, en zei hij: ‘Wat een eikels, ik sla ze verrot als ze niet oppassen.’ Toen sprak de interviewer hem erop aan. Hij zei: ‘Je hebt ons bedreigd, wil je excuses maken?’ De mannen van Civitas Christiana gingen hen filmen en iemand gaf nog een tik op de camera. Nu zegt Hugo Bos hij zich geïntimideerd voelde door EenVandaag. Maar ik denk: de beelden spreken toch voor zich? Wat Hugo deed komt best intimiderend over.”

Dick: “Als je Guido volgt op Twitter, dan zie je dat hij hier heel gekleurd in staat. Hij wordt journalist genoemd, maar is in werkelijkheid een diehard activist. Hij geeft Hugo weinig ruimte en zit hem zo nauw op de huid dat het op treiteren lijkt. Met een pesttactiek maakt hij Hugo Bos boos, ik kan me best voorstellen dat hij op die manier zijn frustratie uit. Vervolgens is de boosheid van Bos een mooie gelegenheid voor de interviewer om het item te publiceren en als ‘heel schokkend’ neer te zetten, met woorden als traumatisch, intimiderend en gewelddadig.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hoe je het ook wendt of keert voor mij kan het gewoon niet.

Gewoon excuses maken. En de Heer vragen om vergeving.
Zeer juist, Koos...
En toch... De vruchten van de Geest?? Bos had zich moeten verootmoedigen voor zijn aandeel in gans het gebeuren en niet dadelijk-ook op de website- de vermoorde onschuld uithangen. Ik hoef iig "van deze boer geen eieren meer". Want: "le style, c'est l'homme"...
Toon meer reacties (3)